Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Real Madrid se veze na vítězné vlně a po triumfu nad Alavesem vede ligu o 5 bodů

Sport

  18:15
MADRID - Fotbalisté Realu Madrid porazili v 29. kole španělské ligy Deportivo Alavés 3:0 a v čele tabulky mají pětibodový náskok před druhou Barcelonou, která večer odehraje zápas v Granadě. Real prodloužil sérii bez porážky na šest zápasů, hosté naopak po třech utkáních nebodovali. Sevilla pouze remizovala s Gijónem 0:0 a zůstala na čtvrtém místě o skóre za Atléticem Madrid.

Nacho Fernandez slaví gól Realu proti Alavesu. foto: Reuters

Pro Real nezačal zápas s Alavésem dobře, neboť se už po deseti minutách zranil stoper Varane a nahradit jej musel Carvajal. Herně ale byl domácí favorit lepší a v 31. minutě se dostal do vedení po Benzemově gólu. Francouzský útočník skóroval v La Lize do sítě všech 31 soupeřů, proti kterým nastoupil.

Španělská fotbalová liga - 29. kolo

FC Sevilla - Gijón 0:0, Real Madrid - Alavés 3:0 (31. Benzema, 85. Isco, 88. Nacho), 18:30 Valencie - La Coruňa, 20:45 Granada - FC Barcelona.

Po změně stran se dostali do několika šancí i hosté, ale Deyverson, Méndez ani García nemířili přesně. „Bílý balet“ utkání definitivně rozhodl až v úplném závěru, kdy skórovali Isco a Nacho.

Ačkoli byla Sevilla po celý zápas aktivnější, Gijón několikrát podržel brankář Cuéllar. V 65. minutě zasáhl Amorebieta ve vápně míč rukou, penaltu ale Sevilla k dispozici nedostala. Obránce hostů se navíc při zákroku zranil.

Andaluský tým čeká na výhru už čtyři zápasy, což se mu stalo poprvé pod vedením trenéra Jorgeho Sampaoliho. Osmnáctý Gijón bodoval potřetí za sebou a na nesestupové pozice ztrácí pět bodů.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...