Sobota 30. března 2024, svátek má Arnošt
130 let

Lidovky.cz

Real Madrid snížil náskok Barcelony, Mourinho oslaví velké jubileum

Sport

  22:23
MADRID - Fotbalisté Realu Madrid porazili ve španělské lize nováčka Levante na svém hřišti 2:0 a snížili náskok vedoucí Barcelony na dva body. Úřadující mistr má však k dobru nedělní zápas s Bilbaem.

Mourinho a Benzema. foto: Reuters

Hráči "Bílého baletu" na stadionu Santiaga Bernabeua v této sezoně zvítězili ve všech 12 ligových a celkem 19 soutěžních utkáních. Jejich trenér José Mourinho tak ve středu oslaví devět let bez domácí ligové prohry. Portugalský stratég na hřišti svého týmu naposledy nebodoval před 148 zápasy ještě na lavičce Porta v portugalské nejvyšší soutěži.

Situace na čele soutěže

1. FC Barcelona 23 62
2. Real Madrid 24 60
3. Valencie 24 48
4. Villarreal 23 45

Sobotní výsledky PD:
Valencie - Gijón 0:0,
Real Madrid - Levante 2:0
B: 6. Benzema, 41. Carvalho

Skóre dnešního utkání otevřel v šesté minutě francouzský útočník Karim Benzema, který zblízka zakončil individuální akci Argentince Ángela Di Maríi. Tři minuty před přestávkou zdvojnásobil náskok portugalský stoper Ricardo Carvalho po standardní situaci svého krajana Cristiana Ronalda. Ten v druhém poločase svých dosavadních 24 ligových branek nerozšířil, přestože měl několik slibných příležitostí.

Real tak zvládl generálku na úterní úvodní osmifinále Ligy mistrů proti Lyonu. V šesti předchozích ročnících evropské soutěže skončil madridský velkoklub hned v prvním kole vyřazovací fáze.

Valencie doma bez branek remizovala s Gijónem a po nedělním programu La Ligy může přijít o nedávno vybojované třetí místo. O záchranu bojující hostující celek, který minulý týden ukončil šestnáctizápasovou vítěznou sérii Barcelony, tak obral o body dalšího favorita.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.