Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Real Madrid utratil skoro miliardu za mladou hvězdu Illarramendiho

Sport

  14:34aktualizováno  15:26
MADRID - Real Madrid dotáhl úspěšně do konce jednání se San Sebastianem a za 38 milionů eur (988 milionů korun) koupil třiadvacetiletého záložníka Asiera Illarramendiho. Klub se s oporou mistrů Evropy do 21 let dohodl na šestileté smlouvě. Illarramendi by měl v Realu časem nahradit Xabiho Alonsa, za něhož loňský mistr španělské ligy zaplatil před čtyřmi lety Liverpoolu 35 milionů eur.

Fotbalista Realu Madrid Gonzalo Higuaín (vlevo) a Asier Illarramendi ze San Sebastianu foto: Reuters

Illarramendi by měl v Realu časem nahradit Xabiho Alonsa, za něhož loňský mistr španělské ligy zaplatil před čtyřmi lety Liverpoolu 35 milionů eur. Real si tak stáhl další mládežnickou hvězdu španělského fotbalu po "Zlatém chlapci" Iscovi z Málagy a Danielu Carvajalovi z Leverkusenu. "Radši bychom udrželi Asiera, než dostali peníze... Ale život jde dál," konstatoval předseda San Sebastianu Jokin Aperribay.

Real avizoval už v minulém týdnu, že je odhodlán zaplatit za baskického rodáka vysoké odstupné. Illarramendiho cena byla 32 milionů eur, dalších šest milionů činila daň z přidané hodnoty. Mladý fotbalista ještě musí podstoupit lékařské testy. "Hodně jsem o tom přemýšlel, ale taková příležitost přijde jednou za život. To se prostě nedalo odmítnout," řekl Illarramendi, o něhož usiloval mimo jiné i londýnský Arsenal. V San Sebastianu totiž fotbalově vyrůstal a loni mu pomohl vybojovat účast v Lize mistrů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!