Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Real Madrid v dlouhém oslabení doma podlehl Levante, Sevilla si poradila s Eibarem

Zklamaný Karim Benzema. foto: ČTK

Madrid - Fotbalisté Realu Madrid ve 21. kole španělské ligy doma překvapivě podlehli Levante 1:2 a v soutěži prohráli po devíti zápasech. Úřadující mistři hráli už od deváté minuty v oslabení po vyloučení Édera Militaa. „Bílý balet“ z druhého místa tabulky ztrácí sedm bodů na městského rivala Atlético, který odehrál o dvě utkání méně.
  19:41

Obránce Militao v Madridu dostal červenou kartu po faulu na Sergia Leóna. Real se i v deseti prosadil, když ve 14. minutě Marco Asensio proměnil rychlý protiútok. Ještě do přestávky srovnal kapitán José Luis Morales střelou z voleje.

Po hodině hry Roger Martí z penalty nepřekonal brankáře Thibauta Courtoise, ale útočník Levante si spravil chuť v 78. minutě, kdy po rohu dokonal obrat. Valencijské mužstvo je na deváté příčce.

Sevilla bez reprezentačního brankáře Tomáše Vaclíka zvítězila v Eibaru 2:0 a poskočila na třetí místo. Jednatřicetiletý Vaclík se po téměř dvouměsíční pauze zaviněné zraněním kolena už zapojil do týmového tréninku, ale na dnešní zápas ještě nebyl nominován.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo:

Eibar - FC Sevilla 0:2 (28. Ocampos z pen., 55. Jordán),

Real Madrid - Levante 1:2 (13. Asensio - 32. Morales, 78. Roger Martí).

18:30 Valencie - Elche,

21:00 Villarreal - San Sebastian.

Sevillu poslal do vedení ve 28. minutě Lucas Ocampos proměněnou penaltou. Těsně před pauzou málem srovnal Kike García, který hlavičkoval do tyčky. V 55. minutě zvýšil Joan Jordán střelou zblízka po přihrávce střídajícího Aleixe Vidala. Hosté si připsali čtvrtou ligovou výhru z posledních pěti utkání.

Autor: