Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Real má vysněnou posilu. Z Tottenhamu přichází Modrič

Sport

  12:49aktualizováno  14:14
MADRID - Madrid 27. srpna (ČTK) - Chorvatský fotbalista Luka Modrič přestoupil z Tottenhamu do Realu Madrid. S vedením španělského mistra podepsal šestadvacetiletý záložník smlouvu na pět let a Tottenham za něj podle médií údajně dostane 35 milionů eur (870 milionů korun).

Nová posila fotbalistů Realu Madrid Luka Modrič s otcem, synem a manželkou foto: Reuters

Modrič, který v chorvatské reprezentaci odehrál 58 utkání, strávil v londýnském klubu čtyři roky a pomohl mu 17 brankami. Předtím hrál za Dinamo Záhřeb. V Realu dnes prošel zdravotní prohlídkou, čeká ho první trénink a ve středu možná také první zápas v novém dresu - odveta španělského Superpoháru proti Barceloně.

Chorvatský fotbalista o přestup do Realu hodně stál. Vyvzdorovat si ho chtěl i tím, že v červenci odmítl odjet s Tottenhamem na předsezonní přípravné turné do Spojených států. Loni mu přitom podobný krok se stávkou nevyšel a do Chelsea se nedostal.

Real teď zřejmě prodá Brazilce Kaká

Real vykročil za obhajobou mistrovského titulu bídně, po dvou kolech má na kontě jediný bod a navíc v úvodním utkání španělského Superpoháru podlehl Barceloně. Nedělní ligová prohra 1:2 v městském derby s Getafe hodně rozzlobila trenéra Josého Mourinha, který výkon týmu označil za nepřijatelný a porážku za absolutně zaslouženou.

Podle agentury AP může Modričův přestup zároveň znamenat zelenou k odchodu z Realu pro Brazilce Kaká, o nějž se údajně zajímá jeho bývalý klub AC Milán. Čas na transfer mají kluby do pátku, kdy končí letní přestupní období.

Autor: