Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Real třemi góly během 10 minut otočil duel s Málagou

Sport

  9:10
MADRID - Fotbalisté Realu Madrid se na úterní vítězství 3:2 nad Málagou v úvodním osmifinále Španělského poháru pořádně nadřeli. Obhájci trofeje prohrávali do 68. minuty 0:2, pak však během dvou minut vyrovnali a v 78. minutě o výhře "Bílého baletu" rozhodl Karim Benzema.

Real Madrid (Benzema a Higuain) foto: ČTK

Málagu poslal do vedení v 10. minutě Sergio Sánchez a po půlhodině hry zařídil hostům dvoubrankový náskok další obránce Martín Demichelis.

"Nezačali jsme tak, jak jsme měli," řekl po zápase trenér Realu José Mourinho. "Také jsem o přestávce hráčům řekl, že kdybych mohl, tak jich vystřídám všech jedenáct," citovala portugalského kouče agentura AP.

Real nastoupil k utkání v silném složení i s Cristianem Ronaldem v základní sestavě, přesto Mourinho o přestávce využil všechna střídání a poslal na hřiště Samiho Khediru, Benzemu a Mesuta Özila. Tah domácímu kouči vyšel a prvně jmenovaný v 68. minutě snížil a vzápětí vyrovnal Gonzalo Higuaín.

Drtivý tlak využil Benzema

Vítěznou branku pak po drtivém tlaku vstřelil dvanáct minut před koncem Benzema. "Radši bych dohrával v deseti a prohrál, ale s vědomím, že jsme zkusili něco změnit. Někdy musíte riskovat," řekl Mourinho. "Hráči chtěli odčinit tu ostudu z první půle. Změnili přístup i koncentraci," uvedl Mourinho, i tak si ale nezapomněl do hráčů, na kterých se podle něj podepsala vánoční přestávka, rýpnout. "Jsou tady lidé, pro které je volno časem zábavy, cestování a dobrého jídla s tatínkem, strýcem, tetičkou, babičkou... Takže jsou při návratu možná někde jinde," uvedl.

Trenér Málagy a Mourinhův předchůdce na lavičce v Madridu Manuel Pellegrini byl z kolapsu ve druhém poločase zklamaný. "Pořád je to otevřené, ale myslím, že jsme si zasloužili víc," prohlásil.

Autoři: ,