Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Úporné bitvy nabídly jediný gól, Real znovu nevyzrál na rivala

Sport

  22:37aktualizováno  23:15
MADRID, TURÍN - Atraktivní podívanou nabídly první dva čtvrtfinálové zápasy Ligy mistrů, padl v nich však pouze jeden gól. Na svém stadionu ho vstřelil Juventus, který porazil Monako 1:0 díky penaltě nařízené českým sudím Pavlem Královcem. Madridské derby, v němž měl na hřišti Atlétika víc šancí Real, skončilo bezbrankovou remízou. Odvety se hrají 22. dubna.

Mario Mandžukič z Atlétika ukazuje zranění, ke kterému přišel při utkání z Realem. foto: ČTK/AP

Střely na bránu 2:8, velké nasazení, mnoho šancí a výborný výkon Jana Oblaka, gólmana Atlétika.

Repríze loňského finále Ligy mistrů chyběl jen... Gól.

Přitom Real k němu měl několikrát hodně blízko. Poprvé už ve třetí minutě, kdy se Gareth Bale řítil na Oblaka sám, ale slovinský brankář jeho obstřel stihl rukou vyrazit.

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid si stěžuje rozhodčímu.
Mario Mandžukič z Realu Madrid se marně snaží projít obranou Atlétika.

V prvním poločase musel Oblak zasahovat ještě proti dvěma nebezpečným střelám Jamese Rodrígueze. Ve 36. minutě zneškodnil tygřím skokem Jamesovu povedený pokus šajtlí a v závěru půle vyrazil jeho ránu ze strany.

Po přestávce už se Atlético vzpamatovalo, hra se vyrovnala a ke konci domácí dokonce zatlačili slavnějšího souseda k jeho bráně. Nejblíž gólu byl při své střele nůžkami v poslední minutě Mario Suárez, ale i v tomto momentě svůj tým podržel gólman, tedy Iker Casillas.

Ani sedmá bitva o Madrid v tomto roce tak nepřinesla vítězství Realu. Co ta další? Odveta je na programu 22. dubna.

Královec písknul spornou penaltu

Byla to penalta, nebo ne? To řešili diváci hned poté, co sudí Královec nařídil pokutový kop za faul monackého obránce Carvalha na útočníka Morata z Juventusu. Ano, Carvalho fauloval, ale nestalo se tak už těsně před hranicí pokutového území?

Takové spekulace vůbec neřešil Arturo Vidal, při penaltě nechal brankáře Subašiče skočit na druhou stranu a poslal míč nekompromisně do protějšího horního růžku. 57. minuta, 1:0 pro Juventus!

Arturo Vidal z Juventusu slaví gól.

Těsně předtím Juventus podržel Gianluigi Buffon, když chytil ránu Bernarda Silvy po brejku dvou na jednoho. Buffon vychytal i Geoffreyho Kondogbiu, Dimitar Berbatov mířil po rohu nad. 

V závěru už si Juventus výhru pohlídal a udělal výrazný krok k prvnímu postupu do semifinále od roku 2003. 

Atlético Madrid - Real Madrid 0:0

Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Raúl García, Mandžukič, Suárez - Ramos, Marcelo. Diváci: 50.000.

Juventus Turín - Monako 1:0 (0:0)

Branka: 57. Vidal z pen. Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Wilczek - Příhoda, M. Paták (všichni ČR). ŽK: R. Carvalho (Monako). Diváci: 41.000.

Autor: