Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Rebel Řepka přiznal: Poškodil jsem Spartu a sprostě urážel slávisty

Sport

  14:09
PRAHA - Fotbalista Tomáš Řepka přiznal, že před dvěma lety vědomě poškodil Spartu, o které vždy mluvil jako o klubu svého srdce. V dresu Českých Budějovic totiž schválně zařídil penaltu pro Liberec - ten pak letenské mužstvo předstihl v boji o titul.

Tomáš Řepka. foto: MAFRA - Ondřej Němec.

Čtyřicetiletý Řepka, který nyní hraje za Hvozdnici v 1.A třídě, to napsal ve své nové knize Neuhýbám. A přiznal to také v úterním živém vysílání Českého rozhlasu Radiožurnál.

O co přesně šlo? Na jaře 2012 se o titul přetahovaly Liberec, Plzeň a Sparta. Řepka v té době hrál za České Budějovice, v jejichž dresu čtyři kola před koncem ligy schválně fauloval Michala Breznaníka, aby Liberci daroval penaltu.

Proč? Kvůli osobním sporům se sparťanským majitelem Danielem Křetínským. Liberec se díky penaltě dostal do vedení, nakonec vyhrál 4:0 a o pár týdnů později vyhrál titul o dva body před Spartou.

"V danou chvíli jsem to nedomyslel. Byla tam lidská ješitnost, kdy jsem si to chtěl vyřídit s panem Křetínským. Nezachoval se ke mně fér - když jsem odcházel ze Sparty, tak jsem mu slíbil, že mu to jednou vrátím. Doufám, že jsem mu to vrátil," prohlásil Řepka v rozhovoru pro Radiožurnál.

A dodal: "Nemyslím, že ten dluh je vyrovnaný. Ještě něco bude... Chci, aby se pan Křetínský přiznal k jedné věci. Chci, aby veřejně řekl, že nerozumí fotbalu."

Žide slávistickej! řval řepka. A omlouvat se nehodlá

Řepka ve Spartě strávil podstatnou část kariéry jako hráč. V prosinci 2011 tam však skončil a od ledna začal hrát za České Budějovice.

Součástí vysílání byly i otázky posluchačů. "Je pravda, že jste na slávisty řval ´ty Žide slávistickej´?" ptal se jeden z nich.

Na to Řepka odpověděl: "Samozřejmě jsem to řval. A řval jsem ještě horší věci. Je dobře, že se to nepublikovalo. Omluvit se slávistům? To po mně přeci nemůžete chtít. To je strašné. Co se týká Slavie, tak mi to líto nebylo."

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...