Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

'Reds' slaví první trofej. Derby rozhodli v nastavení

Sport

  17:34
LONDÝN - Anglický Superpohár obhájili fotbalisté Manchesteru United. V tradičním utkání ligového mistra s vítězem Anglického poháru dnes v městském derby porazili Manchester City 3:2, třebaže po poločase prohrávali o dvě branky. Ve čtvrté minutě nastavení rozhodl po sólové akci Nani.

Manchester United slaví Superpohár. foto: Reuters

United už trofej získali celkově podevatenácté. Letos o Community Shield bojovali popáté za sebou, přičemž prohráli jen před dvěma roky na penalty s Chelsea.

Tentokrát měli v londýnském Wembley blízko k další porážce, když v závěru první půle nejprve skóroval obránce Lescott a pak napřáhl zdálky k tyči Džeko. Už po čtvrthodině druhého poločasu ale bylo po zásazích Smallinga a Naniho zase vyrovnáno.

Penalty rozhodly tři z posledních čtyř ročníků anglického Superpoháru, tentokrát na ně však nakonec nedošlo. Autor druhého gólu United Nani totiž v nastaveném čase celý zápas rozhodl.

Křišťálová lupa 2011

Portugalský útočník obral na půlce hřiště o míč Kompanyho, po dlouhém sprintu udělal gólmanu Hartovi kličku a poslal míč do prázdné branky.

United tak po ligovém triumfu vstoupili i do další sezony ziskem trofeje.

Anglický fotbalový Superpohár v Londýně:

Manchester United - Manchester City 3:2 (58. a 90.+4 Nani, 52. Smalling - 38. Lescott, 45.+1 Džeko).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!