Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

REJŽEK: Nechtěl by vzít Huntelaar bokem i řízení pražského magistrátu?

Sport

  10:15
PRAHA - Tak jsem se tu posledně posmíval fotbalové černé magii, a najednou na ni začínám věřit. Jsem rád, že mé rady ihned poslechl Kolumbijec ve službách AS Monaco James Rodríguez a oslavil třiadvacáté narozeniny, které má až za čtrnáct dní, už teď dvěma postupovými trefami, z nichž zejména ta první z otočky aspiruje na zlatou visačku. Kdyby nebyl ženatý a neměl roční holčičku Salome, možná by ho kníže Albert II. dal rád dohromady se svou nejstarší nemanželskou dcerou Jazmin.

Klaas Jan Huntelaar (vlevo). foto: Reuters

V sobotu se mi však přihodily i jiné záhadné věci. Odpoledne jsem vyrazil do Brna, kde jsem měl v rámci báječné akce Noc literatury poslechový pořad se zhudebněnými verši rockerů a folkových písničkářů.

Cestoval jsem s předstihem, abych stihl aspoň první poločas osmifinále Brazílie - Chile. Třebaže to v centru moravské metropole přes tropické vedro dost žilo a skoro v každé pořádné restauraci běžel televizor, když spolu hrála dvě latinskoamerická mužstva, našel jsem café-bar s případným názvem La Costa. Bohužel jsem pak musel do práce.

Jan Rejžek

český hudební a filmový kritik, novinář a fotbalový fanoušek komentuje pro LN mistrovství světa.

Po poslechovce vidím na mobilu, že nerozhodný stav 1:1 zůstal a kopou se penalty. Prchal jsem do první hospůdky, kde jsem spatřil, jak trojice úspěšných Brazilců v rozstřelu zajistila postup. A věřte nevěřte, ten podnik se jmenoval U Třech čertů.

Večer jsem si ke sledování zápasu Kolumbie s Chile zvolil pohostinství Panoptikum, jehož název jako by symbolicky předjal hodnocení výkonu Uruguayců včetně naprosto vyhaslého Diega Forlána.

Nedělní boj Nizozemců s Mexikem jsem opět sledoval ve svém tradičním pražském vinárenském azylu. První půli jsem se mohl poměrně nerušeně věnovat merlotu. „Bleší cirkus“ Miguela Herrery dle očekávání svědil a štípal, oranžoví jako by potřebovali občerstvovací pauzu, v níž by je někdo pokropil živou vodou.

Nesmírnou sílu ovšem prokázali dokonale smrtícím obratem v posledních minutách a závidím ocelové nervy Klaasovi Janu Huntelaarovi, který proměnil desítku. Nechtěl by vzít bokem řízení pražského magistrátu?

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...