Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Rekordně drahá posila United Di María: Z Realu jsem byl donucen odejít

Sport

  13:34
MANCHESTER/PRAHA - Nová posila Manchesteru United Ángel Di María se v úterý stal nejdražším fotbalistou britské historie. Pokud by však záleželo jen na argentinském záložníkovi, nikam by z Realu Madrid nepřestoupil. Španělský klub ho prý donutil odejít.

Real Madrid - Lyon (Angel Di Maria) foto: Reuters

"Měl jsem tu čest nosit dres Realu čtyři roky a cítím jenom hrdost na to, čím jsem si prošel a čeho jsem dosáhl se spoluhráči. Bohužel jsem musel jít, ale chci objasnit, že to nikdy nebylo mým přáním. Jako každý, kdo pracuje, jsem se vždycky chtěl zlepšovat," napsal Di María v otevřeném dopise fanouškům "Bílého baletu".

Pozice křídelního záložníka v Madridu zeslábla především po červencovém příchodu kolumbijského konkurenta Jamese Rodrígueze z Monaka. Dlouho se spekulovalo o zájmu Paris St. Germain, nakonec Di Maríu za rekordních 59,7 milionu liber (asi 2,1 miliardy korun) získal Manchester United.

Někdo mě neměl rád

"Po zisku La Décimy (desátého vítězství v Lize mistrů) jsem odjížděl na světový šampionát s nadějí, že mi dá vedení Madridu gesto, které však nikdy nepřišlo. Mnoho věci a mnoho lží bylo řečeno. Někdo mě možná neměl rád. Já přitom žádal jen trochu férovosti," upozornil Di María.

Dosavadní rekord

Nejdražší posilou Manchesteru United byl dosud Juan Mata, kterého "Red Devils" koupili letos v lednu z Chelsea za 37,1 milionu liber.

Popřel, že důvodem jeho odchodu ze Španělska byly peníze. "Mnoho věcí, které jsou pro mě důležité, vůbec nesouvisí s mým platem. Doufám, že je najdu v Manchesteru United, jednom z největších klubů světa," dodal šestadvacetiletý stříbrný medailista z brazilského MS.

Dvacetinásobný anglický mistr si od Di Maríi slibuje výraznou pomoc při napravování špatného vstupu do sezony. Svěřenci nového trenéra Louise van Gaala nevyhráli ani jedno z úvodních tří soutěžních utkání, naposled v úterý vypadli z Ligového poháru po ostudné porážce 0:4 s třetiligovým celkem Milton Keynes Dons. Po sedmém místě z minulého ročníku navíc United chybějí v evropských pohárech.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...