Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Řepka je na dně. Jeho předchozí blikance vypadají jako maličkost

Sport

  10:15
PRAHA - Než vešel do soudní síně, seděl v ústraní a nesundal si sluneční brýle. Novinářům neřekl ani slovo. S těmi bulvárními válčí roky a dost možná i na to Tomáš Řepka doplatil. U Městského soudu v Brně si ve čtvrtek vyslechl, že by měl jít na půl roku do vězení.

Tomáš Řepka s přítelkyní Kateřinou Kristelovou foto: Reprofoto

Řepkovi dal soud kvůli erotickým inzerátům šest měsíců natvrdo, jeho přítelkyni Kristelové pokutu

Jeden z nejlepších obránců české fotbalové historie, ikona Sparty, dál doplácí na svou divokou povahu, která mu ubližovala už během kariéry. Jenže v civilu za ni pyká ještě víc. 

„Je mi to líto, byla to klukovina,“ omlouval se při závěrečné řeči bývalé manželce Vlaďce, jejímž jménem i s jejím telefonním číslem nabízel sexuální služby přes internet.

Tentokrát se namočil do příliš špinavé hry, za opakované porušení cizích práv mohl dostat až dva roky nepodmíněně. 

Ještě v březnu se přitom s nynější partnerkou Kateřinou Kristelovou na sociální síti ironicky chichotali: „Půjdeme do kriminálu, lásko.“

Jaký jsem doma? Flegmatik

Ve čtvrtek k ironii, natož k vtipům nebyl důvod. Řepka se očividně styděl za to, kvůli čemu sedí před soudem. 

Všechny jeho fotbalové skandály, urážky a červené karty teď vypadají jako maličkost, která se dá rychle vyžehlit. Tohle ne. I když se Řepka odvolal, hrozí mu vězení.

Pro průšvihy, které sbíral na hřišti, si sám vymyslel slovo blikanec. Trefně to vysvětloval v pořadu Uvolněte se, prosím: 

Vlaďka Erbová a Tomáš Řepka na křtu kalendáře nadace Rakovina věc veřejná

„Najednou je tma, proberu se až v kabině a říkám si: Já blázen, co jsem to zase udělal? Ale v ten moment je mi všechno jedno. Prostě to nedomyslím. Přitom v soukromí jsem pohodový člověk. Vznětlivý? Vůbec. Dá se říct, že flegmatik.“

U soudu se slovu blikanec vyhnul, nesmyslný čin s falešnými pornoinzeráty označil jako zkrat, klukovinu a hloupost. 

Věděl, že přestřelil. Když hrával fotbal, pozornosti novinářů se spíš stranil. Neměl je v lásce, ale když k rozhovoru svolil, vždycky vyzněl originálně, přesvědčivě, přímočaře až drsňácky.

Po skončení kariéry otočil. Rozvedl se s manželkou Renátou, vzal si modelku Vlaďku Erbovou a mediální zájem mu vadit přestal. Naopak: najednou pózoval na módních přehlídkách, na večírcích, v reklamě. 

Dokonce vymyslel i vlastní talk show, kterou nazval - jak jinak - Blikanec. Vydal tři různé autobiografie, přičemž v té poslední tvrdil, jak „konečně zjistil, co je podstatné“.

Tomáš Řepka v dresu Sparty
Sparta - Liverpool (Tomáš Řepka)

Jeho vztah s modelkou Erbovou se pokazil, a jestliže je paparazziové sledovali už jako šťastný pár, tak při hádkách následovala rovnou štvanice. 

Souboj s bulvárem Řepka vyhrát nemohl. I ve čtvrtek, když mlčky odcházel od soudu, mu jeden z bulvárních novinářů vmetl do zad: „Myslíš, že na tebe Kačka počká?“

Kačkou samozřejmě myslel moderátorku Kristelovou, s níž Řepka žije a kterou soud potrestal pokutou 50 tisíc za to, že podala první z falešných inzerátů.

Z milionů mu nezbylo nic

Svéráz Řepka se stal celebritou, i proto se rychle rozneslo, že na něj exmanželka Renáta kvůli neplaceným alimentům na děti zavolala exekutory a ti Řepkovi zabavili téměř vše: od rybářských prutů až po hrací automat, který si coby milovník hazardu koupil domů.

I druhé manželství krachlo, po dvou rozvodech přišel o desítky milionů, které vydělal ve Fiorentině nebo West Hamu. 

Vzhledem k tomu, že neplatil výživné, mu soud vyměřil 180 hodin veřejně prospěšných prací. Zatím si jich neodpracoval ani třicet, tudíž soudkyně byla ve čtvrtek nekompromisní: „Neměla jsem jinou možnost.“

Kromě toho byl Řepka v letech 2015 a 2016 dvakrát podmíněně odsouzen za řízení v opilosti.

O tom, jak žije, se začaly šířit nejrůznější informace. Mohli jste zaslechnout, že pracuje jako výčepní v Dobřichovicích. 

Sám dokonce přiznal, že měl myšlenky na sebevraždu: „Jestli mě někdo zachránil před sebevraždou a chlastem, tak je to Kačka.“ 

Jenže Kateřina Kristelová se zároveň podepsala i pod to, že se ocitl za hranou zákona.

Kdysi Řepka řekl: „Že jsem blázen? Jo, to asi jsem. Prý jsem taky magor, maniak, Hellboy, Jekyll a Hyde, ty vole, co já vím, co ještě. Ale jo, tyhle nálepky beru. Vlastně se v nich poznávám.“

Jenže to hrál ještě fotbal. Volný pád nastal až pak.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...