Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Řepka: Jsem na mizině, nikdo mě nechce zaměstnat. Soud mu dal šanci platit nižší výživné

Sport

  16:00aktualizováno  19:31
BRNO - Městský soud v Brně odročil na květen hlavní líčení s bývalým fotbalistou Tomášem Řepkou, který je na lavici obžalovaných kvůli neplacení alimentů na syna s modelkou Vlaďkou Erbovou.

Tomáš Řepka bude platit 5000 měsíčně, dovolit si ale může platit jen 2000 korun. foto: MAFRA

Soud dal Řepkovi možnost uhradit do té doby výživné. Pokud tak učiní, trestu se nejspíš vyhne. Nemusí však platit původně vyměřenou výši kolem 175 tisíc korun, ale jen částku kolem 20 tisíc korun.

Řepka totiž uspěl u soudu se snížením alimentů z 15 tisíc měsíčně na 5000 korun a usiluje o snížení na 2000. 

Z této částky soud vycházel. Soud rozhoduje o alimentech za rok. Bývalý obránce má z jiných soudů už nepravomocné tresty vězení.

Vlaďka Erbová a Tomáš Řepka

Řepka se dnes k soudu dostavil stejně jako Erbová. Na otázku soudu vypověděl, že výživné dosud neuhradil. 

„Nemám prostředky a nemám možnosti. Mám exekuce a nikdo mě není schopný zaměstnat, protože nemám praxi,“ řekl pětačtyřicetiletý Řepka.

Někdejší reprezentant vydělal fotbalem podle své biografie zhruba 400 milionů korun hrubého, především díky devítiletému angažmá v zahraničí, kde nastupoval za Fiorentinu a West Ham. 

V české lize hrál za Ostravu, Spartu a České Budějovice, s profesionálním fotbalem skončil v roce 2012.

Erbová uvedla, že za loňský rok jí poslal několik složenek na 500 korun na úhradu dluhu, letos v lednu poslal také jednu složenku na stejnou částku. „Syn navštěvuje soukromou školku za 6000 korun měsíčně. 

Dochází na individuální hodiny krasobruslení a je v hokejové přípravce, kde platíme 8000 korun paušál za ledy. Výstroj stojí asi 20.000 korun,“ vypočetla Erbová.

Vlaďka Erbová se svým synem.

Podle ní Řepka viděl syna naposledy na podzim roku 2017. Telefonem s ním naposledy mluvil loni v lednu a na Vánoce mu poslal balíček s dárky jako knihy, tričko nebo autíčko.

Řepka bývalé manželce Erbové dlužil na alimentech minimálně 175 tisíc korun za období od prosince 2017 do listopadu 2018. 

Dřívější soud mu ale alimenty snížil z domluvených 15 tisíc korun na 5000 korun, takže se dlužná částka snížila. 

Řepka navíc usiluje o snížení na 2000 korun, z čehož vycházel dnešní soud. Řepka už v minulosti dostal za neplacení alimentů trest veřejně prospěšných prací.

Bývalý obránce kromě prospěšných prací, které už vykonal, dostal i trest vězení za jiné skutky. 

Tomáše Řepku čeká v únoru pokračování jiné jeho trestní kauzy.
Kateřina Kristelová a Tomáš Řepka dostali pravomocné tresty.

Pražský obvodní soud ho poslal nepravomocným souhrnným rozsudkem do vězení na 15 měsíců za zpronevěru týkající se prodeje auta za 1,2 milionu korun v době, kdy už mu nepatřilo, ale také za internetové útoky na Erbovou, tedy za poškození cizích práv.

K tomu mu soud podle iDNES.cz změnil podmínku na devět měsíců vězení i za řízení pod vlivem alkoholu. Nejprve za to dostal podmínku, ale v její době znovu řídil opilý.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!