Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Reprezentace zakončí rok přípravou proti Kanadě v Olomouci

Sport

  18:11
Čeští fotbalisté využijí volný termín v době baráže o mistrovství světa k přípravnému utkání s Kanadou. Zápas se bude hrát v pátek 15. listopadu od 17:00 v Olomouci a půjde o poslední vystoupení národního celku v tomto kalendářním roce.

Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický se raduje z gólu foto: ČTK

Jako první to uvedl server Aktualne.cz, informaci potvrdil ČTK mluvčí fotbalové asociace Jaroslav Kolář. "Tenhle čas je pro fotbalové příznivce v Olomouci a okolí přijatelnější než večerní výkop zápasu," uvedl Kolář pro internetové stránky asociace.

Vedení reprezentace poté, co národní tým nepostoupil do baráže, zvažovalo několik variant soupeřů. Ve hře byl zápas na půdě Severního Irska nebo domácí souboj s Jižní Koreou. Asijský celek ale chtěl hrát až v úterý 19. listopadu, zatímco Češi se přikláněli vzhledem ke snadnějšímu uvolňování hráčů kluby k pátku.

Úterní termín tak český tým nevyužije. Mužstvo povede dočasný kouč Josef Pešice, který přebral reprezentaci po zářijovém odstoupení Michala Bílka a dosáhl s ní na dvě výhry v závěru kvalifikace na Maltě a v Bulharsku.

Kanaďané také neprošli na světový šampionát, v kvalifikaci zemí Severní a Střední Ameriky skončili v předposledním kole a do závěrečné fáze nepostoupili. S výběrem ze země javorového listu si Češi zatím zahráli jednou v přípravě před deseti lety a v Teplicích vysoko zvítězili 5:1.

Autoři: ,

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...