Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Reprezentační jednička Drobný dostala čtyři góly od Kolína

Sport

  17:59
BERLÍN - Fotbalisté Hamburku s brankářem Jaroslavem Drobným a záložníkem Davidem Jarolímem v německé lize prohráli s Kolínem nad Rýnem 3:4 a po čtvrtém kole jsou s jediným bodem na posledním místě tabulky.

Drobný dostal ve čtyřech zápasech 14 branek. foto: Reuters

Trápení Hamburku má na svědomí především tristní defenziva: Drobný ve čtyřech utkáních inkasoval nelichotivých 14 branek. Proti Kolínu sice HSV na svém hřišti dvakrát vedl, ale soupeř v posledních šesti minutách zvrátil utkání ve svůj prospěch a poprvé v sezoně naplno bodoval.

Německá fotbalová liga - 4. kolo

Freiburg - Wolfsburg 3:0 (30. Barth, 40. Jendrišek, 59. Makiadi), Hamburk - Kolín nad Rýnem 3:4 (11. Petrič z pen., 59. Rajkovič, 62. Son Hung-min - 21. Chichi, 49. Novakovič, 84. Clemens, 88. McKenna), Hoffenheim - Brémy 1:2 (37. Firmino - 38. Arnautovic, 83. Rosenberg), Kaiserslautern - Bayern Mnichov 0:3 (37. z pen., 55. a 69. Gómez), Norimberk - Augsburg 1:0 (76. Esswein), Leverkusen - Dortmund 0:0 (64. ČK domácí Kadlec). 

Bez branek skončil zápas mezi mistrovským Dortmundem a vicemistrem Leverkusenem, který oba týmy dohrávaly o deseti. Nejprve musel předčasně pod sprchy český reprezentační obránce Michal Kadlec, jenž v 64. minutě zezadu fauloval mladou hvězdu německého fotbalu Maria Götzeho. Borussia nicméně hrála přesilovku jen třináct minut, protože druhou žlutou kartu viděl v 77. minutě právě devatenáctiletý záložník Götze.

Bayern Mnichov zvítězil na půdě Kaiserslauternu díky hattricku útočníka Maria Gómeze 3:0 a vyhrál v pátém soutěžním utkání za sebou bez inkasovaného gólu. Letní brankářská posila ze Schalke Manuel Neuer drží čisté konto už 478 minut.

Freiburg se stoperem Pavlem Krmašem doma porazil Wolfsburg 3:0 a také si připsal premiérové vítězství v sezoně. Znovu jen na lavičce hostů zůstal záložník Jan Polák, který stále čeká na první start v novém ročníku.

Po dvou porážkách znovu zabral Norimberk, který doma zdolal nováčka Augsburg nejtěsnějším rozdílem 1:0. Mezi střelce se tentokrát nezapsal útočník Tomáš Pekhart, jenž odehrál celý zápas, ale střídající forvard Alexander Esswein.

Autor: