Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Revoluce v Chelsea. Sarri věnuje práci 48 hodin denně, říká italský novinář

Sport

  10:02
LONDÝN - Fotbalová Chelsea zažívá revoluci. Po příchodu Maurizia Sarriho se změnilo hodně věci. Zlepšený přístup ke hráčům, herní projev a co je nejdůležitější spokojenost fanoušků a majitele Romana Abramoviče.

Trenér Chelsea Maurizio Sarri foto: ČTK/AP

Tým italského stratéga ještě neprohrál. V šesti utkáních v Premier League pětkrát zvítězil a jednou remizoval, ve třetím kole Carabao Cupu (anglický pohár) navíc vyřadil svého rivala z Liverpoolu.

Teď ale čelí londýnský klub zatím největší výzvě pod Sarrim. V sobotním šlágru Premier League může Chelsea dosáhnout naprosté harmonie. Při odvěte za pohárový zápas si to rozdá právě s dosud vedoucím Liverpoolem.

Bývalý bankéř, jenž je znám svoji láskou k poezii,politice a  závislostí k cigaretám se do fotbalového světa dostal až ve svých 40 letech. Na Sarriho se ale i za kratší působení ve fotbale narozdíl od svých konkurentů pějou ódy.

23.září 2018 v 16:45, příspěvek archivován: 28.září 2018 v 20:11

If Maurizio Sarri smokes 80 cigarettes a day, that's... - £40 a day - £280 a week - £1200 a month - £14560 a year #NotFreytened #WHUCHE https://t.co/Jh51wgoc7b

Arrigo Sacchi, jenž s AC Milán vyhrál dvakrát jako trenér Ligu mistrů o něm prohlásil, že je to génius.

Pep Guardiola se v odobí, kdy Sarri trénoval Neapol nechal slyšet, že se do jeho herního stylu zamiloval.

Maurizio Sarri byl jedním ze tří hlavních cílů londýnské Chelsea. Do hledáčku se dostal spolu s bývalými trenéry Dortmundu a Barcelony Thomasem Tuchelem a Luisem Enriquem. Romana Abramoviče však uchvátili Sarriho metody a herní styl, a to bývalý trenér Neaople nezískal žádnou výraznější trofej, což ale ruského miliardáře neodradilo.

Majitel Chelsea Roman Abramovič před utkáním proti Sunderlandu.

Italskému trenérovi pomohl zrealizovat jeho vytipované posily. Za 50 milionů liber středového záložníka Jorginha, jehož už trénoval v Neapoli a za 71 milionů brankáře Athleticu Bilbao Kepu Arrizabalagu, jenž nahradil Thibauta Courtoise, který odešel do Realu Madrid.

Už v Itálii byl Sarri známý svým maximalistickým přístupem. Podrobné analýzy soupeřů, neustále v pracovním nasazení, následoval spánek, a poté zase zpátky do procesu.

„V prvních dvou měsících trénování Chelsea trávil v tréninkovém centru 10 až 14 hodin. Neustále sledoval různé rozbory týmů, se kterými hrál v následujících týdnech. Pokud se říkalo, že Conte věnuje práci 24 hodin, tak o Sarrim musím říct, že ji vykonává 48 hodin denně, “ prohlásil italský novinář Stefano Boldrini.

Dovede Sarri Chelsea zpátky na vrchol?

Autor: