Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Revoluce ve fotbale? Skotský tým rozhoduje o brankářově budoucnosti anketou na internetu

Sport

  14:37
Praha - Fraška nebo fotbalová revoluce? V nejvyšší skotské lize zvolili velmi netradiční řešení v otázce hráčské politiky. Brankáři Gary Maleymu, kterému v létě končí smlouva, mají o budoucnosti rozhodovat fanoušci na internetu.

Gary Maley, sedmatřicetiletý brankář skotského Livingstonu. foto: Reprofoto

Fotbalový klub z Livingstonu, kterému patří pátá příška v nejvyšší skotské soutěži, přišel s revolučním nápadem. Ač o kontraktech normálně rozhoduje vedení, trenér či samotný majitel klubu, tentokrát tomu bude úplně jinak.

Klub nechá o budoucnosti brankáře Gary Maleyeho rozhodnout hlas lidu. Sedmatřicetiletý Skot toho má za sebou opravdu dost. V Livingstonu mu letos patřil pouze post brankářské trojky. Jeho jediným startem v aktuální sezoně byla pohárová porážka 1:3.

„Protože mu kontrakt vyprší příští měsíc, necháváme v rukách fanoušků, zda máme „Stretchovi“ předložit prodloužení smlouvy,“ stojí v twitterovém prohlášení klubu. Brankář, jenž už není pro Livingston tak důležitý, je tak trošku zneužit pro mediální účely.

Do hlasování se zapojilo již 180 tisíc lidí. Většina je pro, aby sedmatřicetiletý veterán v klubu pokračoval. Pouhých třicet procent je proti.

Pokud šlo klubu, který se v roce 2018 vrátil mezi skotskou elitu, o mediální proslavení, vyšlo mu to na jedničku. Pokud se však chtěl svého brankáře zbavit a vinu hodit na fanoušky, ostrouhal. Někteří příznivci teď navíc takovéto chování vedení vyčítají a hráče vybízejí k právní obraně.

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...