130 let

Jan Rezek, nová posila prvoligové Plzně. | foto: Lidové noviny

Rezek se vrací do Plzně

Sport
  •   15:47
Plzeň - Do přípravy prvoligové fotbalové Viktorie Plzeň se dnes zapojil šestadvacetiletý útočník pražské Sparty Jan Rezek. Na západě Čech je pro Rezka připravena tříletá smlouva. Ondřej Chovanec, podle kterého Rezek v nejbližších dnech kontrakt podepíše. "Na přestupu jsou dohodnuté kluby, se smlouvou souhlasí i hráč, takže tam není jediný problém," uvedl Chovanec.

Rezek v Plzni už působil před dvěma lety, ale po šesti odehraných zápasech si jej v září roku 2006 přivedl kouč Michal Bílek do pražské Sparty. V jejím kádru se ale útočník či ofenzivní krajní záložník nikdy trvale do základní sestavy neprosadil. Jarní část sezony strávil na hostování v Bohemians 1905, kde ale nezabránil sestupu do druhé ligy.

V první lize zatím odehrál Rezek, který má zkušenosti i z ruského Krasnodaru, 99 zápasů a vstřelil v nich 11 branek. Nyní se nehodil do plánů ani novému trenérovi Vítězslavu Lavičkovi, který jej nevzal na herní soustředění do Rakouska.

Rezek tak rozšíří sparťanskou minikolonii v plzeňském týmu: před týdnem do Štruncových sadů zamířil záložník Pavel Horváth, velký Rezkův kamarád, během léta stejným směrem putoval i brankář Tomáš Poštulka a záložník David Limberský.