130 let

Zdeněk Folprecht při „Souboji plejerů“. | foto: www.synotliga.cz

Video

Řezníček má bombu skoro jako Messi, na ‚břevínka‘ vládl Folprecht

Sport
  •   12:00
PRAHA - Víkend co víkend proti sobě nastupují v zápasech, ale tentokrát ligoví fotbalisté soupeřili v dovednostních soutěžích v rámci „Souboje plejerů“. Nejpřesnější střelu má liberecký Zdeněk Folprecht, nejlepším slalomářem je David Bartek z Bohemians, nejtvrdší střelu má brněnský Jakub Řezníček a brankářskou disciplínu vyhrál Jan Hanuš.

Prásk!

Prásk!

Prásk!

Tři z prvních čtyř střeleckých pokusů libereckého záložníka Zdeňka Folprechta skončily na břevnu. Čili přesně tam, kam mířil.

„Uf, z prvních tří střel jsem se chtěl trefit alespoň jednou, abych nebyl pod tlakem,“ oddychl si.

Ze zbylých šesti pokusů se trefil ještě dvakrát, takže celkově si do soutěže o nejpřesnější střelu připsal pět bodů a dostal pod tlak slávistu Josefa Hušbauera, jenž šel na řadu po něm.

První pokus - nic.

Pak zase nic.

Souboj plejerů

PŘESNOST STŘELY
1. Zdeněk Folprecht
5/10, Liberec
2. Josef Hušbauer
4/10, Slavia
3. Jakub Hora
2/10, Teplice

SLALOM
1. David Bartek
12,4 s, Bohemians
2. David Štípek
13,09 s, Příbram
3. Tomáš Přikryl
13,22 s, Ml. Boleslav

TVRDOST STŘELY
1. Jakub Řezníček
127,3 km/h, Brno
2. Admir Ljevakovič
123,5 km/h, Teplice
3. Roman Bednář
121,8 km/h, Příbram

CHYTÁNÍ
1. Jan Hanuš
8/8, Jihlava
2. Zdeněk Zlámal
7/8, Bohemians
3. Jiří Pavlenka
6/8, Slavia

A opět ne. Míč pětkrát za sebou břevno minul a vypadalo to, že Folprecht má vítězství v Souboji plejerů jisté. Jenomže pak...

Prásk!

Prásk!

Prásk!

Prásk!

„Kolikrát jsem se trefil já? Pětkrát?“ zajímal se Folprecht, zatímco Hušbauer se chystal na klíčový poslední pokus.

Ale míč do „břevínka“ neposlal.

„Musím se přiznat, že jsem to Pepovi Hušbauerovi při tom posledním pokusu trošku nepřál,“ usmál se Folprecht. „Ale zase by následoval zajímavý rozstřel. Navíc je to hlavně zábava. Nic, na čem by nějak extra záleželo.“

A Hušbauer, ze kterého si během úterního dopoledne kvůli přestupu ze Sparty do Slavie občas utahoval sparťanský srdcař Roman Bednář, po svém vystoupení utrousil: „Ligový hráč by měl dát alespoň každý druhý pokus, takže mi jedna trefa chybí.“

Hráče vybírali fanoušci

Zdeněk Folprecht při „Souboji plejerů“.
Ceny pro vítěze „Souboje plejerů“.

Souboj plejerů je dovednostní soutěž fotbalové ligy ve čtyřech disciplínách - přesnost střely, tvrdost střely, slalom a chytání přímých volných kopů.

Akce v nafukovací hale ve Zbuzanech u Prahy se zúčastnilo dvanáct fotbalistů, které v internetové anketě Ligové fotbalové asociace vybrali přímo fanoušci.

„Je to pro nás zase něco nového. Pro lidi je to zajímavé, když sami hlasují, koho na téhle akci chtějí. Je to takové zpestření pro všechny,“ řekl Hušbauer.

Letos se konal už druhý ročník (o loňském Souboji plejerů si můžete přečíst zde).

Hušbauer spoluhráči nepomohl

Zleva: Hušbauer, Folprecht a Hora při „Souboji plejerů“.

„Víš, co máš dělat,“ houkl další slávista Jiří Pavlenka na Hušbauera, když čelil jeho střele.

Brankáři soutěžili v tom, kdo pochytá víc přímých volných kopů bez postavené zdi. Čelili pokusům všech dalších zúčastněných hráčů.

Jenomže Hušbauer se svým parťákem neměl slitování a míč poslal přesně do šibenice. Pavlenku tím odsoudil ke třetímu místu.

„To si s ním vyřídím,“ smál se slávistický gólman. „Kdyby byla zeď, tak by to měl těžší. Takhle to byla spíš jen taková střelba... Ale jo, Pepa Hušbauer ukázal, že je to technický hráč, což o něm všichni vědí.“

Vítězem se nakonec stal jihlavský gólman Jan Hanuš, který nedostal ani jeden gól. Byť mu k tomu pomohli i střelci, kteří šestkrát netrefili bránu.

„Pravda, kluci se hodně trefovali mimo. Ale do brány jsem šel s tím, že nechci dostat gól, takže jsem spokojený,“ prohlásil Hanuš.

Nejtvrdší střelu má Řezníček

Zleva: Bednář, Řezníček a Ljevakovič při „Souboji plejerů“.

Tvrdost střely příbramského útočníka Romana Bednáře, teplického záložníka Admira Ljevakoviče a brněnského útočníka Jakuba Řezníčka měřil speciální přístroj.

„V zápase, když je míč v pohybu, tak ho můžete trefit ještě líp a vyslat ještě tvrdší střelu,“ popisoval Řezníček, jenž tuto disciplínu ovládl.

Míč poslal do brány rychlostí 127,3 kilometru za hodinu, čímž o dva kilometry za hodinu překonal loňské maximum Martina Juhara.

„To by mě v Brně mohli občas pustit i k nějaké střele za vápnem,“ smál se Řezníček. „Věděl jsem, že umím tvrdě vystřelit, ale v zápase se k tomu moc nedostávám. Já totiž většinou stojím v pokutovém území zády k bráně.“

Messi zlomil fanynce ruku. Po nelidské ráně na stadionu omdlévala

Nejtvrdší světoví střelci v čele s Cristianem Ronaldem, Lionelem Messim či Garethem Balem umí pálit na branky soupeřů ještě rychlejší projektily. O tom se ostatně přesvědčila fanynka na víkendovém souboji Barcelony na půdě Villarrealu.

Štípek běžel pro vítězství, pak mu utekl míč

David Štípek při „Souboji plejerů“.

Poslední disciplínou byl slalom s míčem.

„To snad ne!“ vykřikl příbramský záložník David Štípek, když mu těsně před cílem utekl míč daleko od nohy.

„Přitom jsem z toho měl dobrý pocit... Mohl jsem mít lepší čas. Vždyť i při prvním pokusu jsem se tam zasekl,“ popisoval.

Mezi kužely nejrychleji prolétl David Bartek z Bohemians Praha 1905. Navázal tak na Milana Švengra, jenž za stejný klub loni ovládl soutěž gólmanů.

„Každá výhra potěší,“ usmál se, když převzal skleněnou trofej pro vítěze. „Snad mi kluci v kabině alespoň poblahopřejou.“

A pokračoval: „Vedení míče je moje silnější stránka. Největší problém mám se zakončením, to ještě budu muset pilovat. Abych tady příště soutěžil o nejtvrdší střelu.“

Autoři: