Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Řidič sanitky hledal patnáct minut klíče, Van Persie proto s roztrženým víčkem trpěl

Sport

  9:30
PRAHA - Fotbalový útočník Robin van Persie utrpěl hrozivé zranění. V duelu s Akhisarem Belediye ve vápně narazil do protihráče a roztrhl si oční víčko. Hráč tureckého Fenerbahce pak čekal patnáct minut na transport do nemocnice, jelikož řidič sanitky nemohl najít klíče. Podle klubového doktora by Van Persie měl být v pořádku.

Robin van Persie je po zásahu do oka odnášen ze hřiště na nosítkách. foto: Reuters

Liverpool rozdrtil Watford a jde do čela Premier League. Arsenal remizoval s Tottenhamem

Van Persie ve 39. minutě utkání 10. kola turecké ligy opouštěl hřiště na nosítkách a držel se za krvácející oko. Zranění si přivodil v souboji ve vápně Akhisaru, když obešel dva protihráče a po srážce se třetím upadl.

Nizozemský fotbalista poté podstoupil krátké vyšetření a měl být co nejrychleji odvezen do nemocnice. Jenže na transport čekal dlouhých patnáct minut. Proč? Řidič záchranky, která byla přistavená u stadionu, někde zapomněl klíče a nemohl je najít.

Přítomní lékaři a zástupci klubu urgentně vyžádali ambulanci z nemocnice Manisa, která otřeseného Van Persieho konečně odvezla na podrobná vyšetření.

„Tam se ukázalo, že to naštěstí není tak vážné,“ uvedl klubový lékař v oficiálním prohlášení v návaznosti na sílící spekulace, že by Van Persie na levé oko už nemusel nikdy vidět.

Van Persie přestoupil do Fenerbahce v létě 2015 z Manchesteru United. Nizozemský reprezentant dal v duelu s Akhisarem dokonce gól přibližně deset minut před zraněním. Fenerbahce zápas vyhrálo 3:1.

Autor:

Prodej rodinného domu, 186 m2, Bystřice nad Pernštejnem
Prodej rodinného domu, 186 m2, Bystřice nad Pernštejnem

Koželužská, Bystřice nad Pernštejnem, okres Žďár nad Sázavou
3 800 000 Kč