Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Rival Espaňol vystavil triko barcelonského Iniesty

Sport

  12:06
MADRID - Téměř na rok přesně od nejslavnějšího gólu v kariéře španělského Andrése Iniesty vzdal fotbalistovi Barcelony poctu městský rival Espaňol. Na stadionu vystavil tričko, kterým Iniesta věnoval rozhodující branku z finále mistrovství světa bývalé opoře Espaňolu Danimu Jarquemu.

Španělsko - Nizozemsko (Iniesta střílí branku). foto: Reuters

"Tím gestem si Iniesta získal srdce všech našich fanoušků. Kvůli svému poselství se tato památka bezpochyby stane jedním z nejcennějších a nejobdivovanějších předmětů, které jsou tu k vidění," uvedl Espaňol na klubových internetových stránkách.

Iniesta po španělském vítězství nad Nizozemskem prohlásil, že na zemřelého přítele myslel celé finále MS. Když běžel v závěru prodloužení radostně slavit rozhodující trefu k rohovému praporku, sundal si dres a ukázal divákům triko, na kterém stálo: Dani Jarque je stále s námi.

Španělsko - Nizozemsko (Iniesta střílí branku).

Právě toto triko se nyní stane stálou součástí výstavy na stadionu Espaňolu, kterou si mohou prohlížet všichni návštěvníci zápasů.

Nově jmenovaný týmový kapitán Jarque zemřel v šestadvaceti letech na selhání srdce během tréninkového kempu v roce 2009. Obránce o sedm let dříve spolu s Iniestou vybojoval pro Španělsko titul na evropském šampionátu fotbalistů do 19 let.

Hrdina finále MS Iniesta se už během minulé sezony dočkal na stadionu El Prat dvou potlesků vestoje. Na hráče největšího rivala Espaňolu tu přitom tradičně čeká nepřátelské prostředí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!