130 let
Real - Bayern (Bastian Schweinsteiger vlevo a Arjen Robben)

Real - Bayern (Bastian Schweinsteiger vlevo a Arjen Robben) | foto: Reuters

Hvězda Bayernu Robben: Chelsea přijede bránit

Sport
  •   20:28
MNICHOV - Tři roky oblékal fotbalista Arjen Robben dres Chelsea, v sobotu se však nynější opora Bayernu postaví proti bývalým spoluhráčům v největším zápase na klubové úrovni - finále Ligy mistrů.

Osmadvacetiletý Nizozemec doufá, že vyléčí nachlazení, a předpokládá, že londýnský celek přijede do mnichovské Allianz Areny s defenzivní taktikou. Robben na začátku týdne nebyl zdravotně v pořádku. Na tiskové konferenci chraptil a trápil ho kašel. O jeden z vrcholů kariéry by však nerad přišel. "Pokud nebudu mít čtyřicetistupňovou horečku, tak určitě nastoupím. Ale cítím, že se můj stav zlepšuje" potvrdil rodák z Bedumu na oficiálním webu Bayernu.

ČTĚTE TAKÉ

Hráči bavorského celku už prý zapomněli na porážku 2:5 z finále Německého poháru od mistrovského Dortmundu a těší se na klíčový zápas sezony. "Hodili jsme sobotu za hlavu a jsme připraveni, velmi dobře i po mentální stránce. Je to poslední šance získat v tomto roce nějakou trofej," prohlásil Robben, který na začátku května prodloužil s druhým týmem německé bundesligy smlouvu do roku 2015.

Atmosféra nevšední události je prý v Mnichově všudypřítomná. "Ve městě se snad o ničem jiném nemluví. Všude jsou plakáty a také zprávy v televizi a rozhlase neinformují o něčem jiném. Je to fantastický pocit," uvedl bývalý hráč Groningenu, PSV Eindhoven, Chelsea a Realu Madrid.

Na Chelsea nezapomněl

Na angažmá v londýnském klubu z let 2004-2007 vzpomíná rád. "Prožil jsem tam krásné časy. Vždycky mám radost, když se jim daří. Pro mnoho starších hráčů je tohle poslední šance, takže budou opravdu nažhavení," konstatoval Robben, který má jasno, s jakou taktikou "Blues" přijedou. "Očekávám, že přijedou bránit," přemítal čtyřiapadesátinásobný nizozemský reprezentant.

Domácí prostředí za výraznější výhodu nepovažuje, ale před vlastními diváky by rád vyhrál i osmé utkání v této sezoně Ligy mistrů. "Už jsme ukázali, že patříme k nejlepším týmům v Evropě. Doufám, že v sobotu večer předvedeme, že jsme nejlepší," dodal.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz