130 let

Robinho střílí gól v dresu bílého baletu. | foto: AFP

Robinho nakonec zamířil do Manchesteru City

Sport
  •   8:43
MADRID - Brazilský fotbalista Robinho přestoupil z Realu Madrid do Manchesteru City. Krátce před pondělním vypršením přestupního období to oznámil prezident Realu Ramón Calderón. Podle něj anglický klub zaplatí za čtyřiadvacetiletého útočníka 42 milionů eur (1,04 miliardy korun), což je v celém britském fotbalu rekordní suma.

Robinho přitom toužil po odchodu do Chelsea, kterou vede jeho krajan Luiz Felipe Scolari. Londýnský celek už dokonce začal prodávat dresy s Robinhovým jménem, jenže podle agentury AP přestup zhatila vzájemná nevraživost obou elitních klubů. Chelsea navíc údajně nabídla jen 35 milionů eur.

Manchester City naproti tomu představy vedení "Bílého baletu" splnil. Právě v pondělí přitom anglický klub oznámil změnu majitele, jeho dosavadní vlastník Tchaksin Šinavatra z Thajska ho prodal finanční skupině ze Spojených arabských emirátů.

Robinho se v Manchesteru údajně dohodl na pětileté smlouvě s ročním platem šest milionů eur. To je zhruba trojnásobek toho, co pobíral v Realu.

Autor: ČTK