Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sedm let vězení, navrhuje státní zástupce pro Berbra. Před soud jde i Vyšehrad

Roman Berbr na mimořádné valné hromadě Fotbalové asociace ČR. foto:  Michal Šula, MAFRA

Státní zástupce navrhl pro bývalého místopředsedu Fotbalové asociace ČR Romana Berbra trest sedm let vězení za korupci a zpronevěru, uvedl deník Sport. Soud s Berbrem a dalšími dvaceti obžalovanými začne 17. dubna v Plzni, verdikt se očekává v prosinci.
  9:41

Obžaloba dále požaduje pro Berbra pokutu šest milionů korun. Nepodmíněné tresty navrhl státní zástupce ještě někdejšímu sportovnímu manažerovi Slavoje Vyšehrad Romanu Rogozovi (rovněž sedm let) a bývalému rozhodčímu Michalu Káníkovi (čtyři roky).

Podle vyšetřovatelů ovlivňovali pachatelé výsledky zápasů prostřednictvím rozhodčích ve druhé a třetí lize. Kriminalisté došli k závěru, že manipulování výsledků řídila organizovaná zločinecká skupina.

Podle médií se jednalo hlavně o utkání Vyšehradu, který v sezoně 2018/19 postoupil do druhé ligy. Případ se týká i vyvádění peněz z Plzeňského krajského fotbalového svazu.

Kauzu odstartoval v říjnu 2020 policejní zásah na několika místech včetně pražského sídla FAČR. Berbr a Rogoz poté strávili čtvrt roku ve vazbě, oba vinu popírali. Jedinou obviněnou právnickou osobou je výše zmíněný Slavoj Vyšehrad.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!