130 let

Ronaldinho při oficiálním představení se fanouškům AC Milánu na San Siru. | foto: ČTK

Ronaldinho a Anderson se stýkali s drogovým dealerem

Sport
  •   13:25
RIO DE JANEIRO - Jména fotbalových hvězd Ronaldinha a Andersona se objevila v Brazílii v kriminálním případu obchodníků s drogami. Policie má podle překvapivé zprávy agentury AP nahrávku odposlechu jejich rozhovoru, při kterém se slavní Brazilci domlouvají na schůzce s drogovým dealerem. Richard Alex Martins byl na útěku před zákonem a byl zadržen v Andersonově bytu v Porto Alegre, z kterého oba hráči pochází.

Policie nicméně zdůraznila, že nová posila AC Milán Ronaldinho ani hráč Manchesteru United Anderson nejsou podezřelí z trestného činu. Ani jeden nebyl během akce v Brazílii, navíc Anderson svůj byt přenechal příteli.

"Jsou pouze přáteli s Martinsem. Nejsme si ani jistí, zda znají jeho kriminální minulost," oznámil nejmenovaný zástupce policie v Porto Alegre. Roční vyšetřování a úterní zátah na drogové dealery v ulicích tohoto brazilského města skončil pro 28 z nich zatčením.

I když nejsou oba fotbalisté obviněni s žádného tresného činu, na reputaci a klidu jim to rozhodně nepřidá. Věčně usměvavý bývalý nejlepší fotbalista světa se snaží nyní rozjet svou kdysi hvězdnou kariéru v AC Milán pod křídly tvrdého trenéra Carla Ancelottiho. A zatím se mu příliš nedaří. Naopak jeho osobní život neustále propírají bulváry celého světa. Poslední zpráva kolem něho jistě rozvíří další kolotoč "zaručených" zpráv.

Anderson v dresu United na tom je velmi podobně. O stálé místo v sestave "Rudých ďáblů" musí neustále bojovat s velkou konkurencí. Navíc již loni se mluvilo, že po příchodu na ostrovy jej zajímají více místní dívky a kluby než trénink. A sir Alex Ferguson je znám tvrdým přístupem k podobným prohřeškům a zprávám.

Oba fotbalisty tak čekají nejspíše velmi nepříjemné následující dny. Nejlepší odpovědí budou od obou skvělé výkony na trávnících.

Autoři: Lidovky.cz