Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Ronaldo čelí obvinění ze znásilnění. Hvězdný fotbalista nařčení odmítá

Sport

  15:36
BERLÍN - Čtyřiatřicetiletá Američanka Kathryn Mayorgaová tvrdí, že ji v červnu 2009 v Las Vegas znásilnil portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo. Aby o záležitosti mlčela, vyplatil jí podle německého magazínu Spiegel 375.000 dolarů (8,3 milionu korun). Nyní se případem zřejmě bude zabývat americký civilní soud. Pětinásobný vítěz ankety o nejlepšího fotbalistu světa Ronaldo popírá, že ženu znásilnil, sex s ním prý měla dobrovolně.

Cristiano Ronaldo zdraví fanoušky Juventusu. foto: ČTK/AP

Mayorgaová Spiegelu řekla, že ji Ronaldo před devíti lety análně znásilnil ve svém hotelovém pokoji. Po události se jí prý zeptal, jestli má bolesti. „Přitom šel na kolena a řekl: ‚Z 99 procent jsem dobrý chlap, nevím, co je s tím jedním procentem‘,“ vzpomíná žena, které tehdy bylo 25 let.

Utkání 5. kola hokejové extraligy: BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha, 28. září 2018 v Mladé Boleslavi. Zleva Andrej Kudrna ze Sparty a David Němeček z Mladé Boleslavi.

Advokát ženy - která se další den podrobila lékařskému vyšetření a věc oznámila policii, i když bez jména útočníka - nyní u soudu v Nevadě napadl dohodu o mlčenlivosti, kterou tehdy podepsala. Svou žalobu, která má být základem pro civilní proces, staví i na dokumentu, v němž je údajně vylíčeno, jak událost vnímal Ronaldo.

„Vícekrát řekla ne a stop,“ cituje fotbalistu dokument, v němž podle Spiegelu Ronaldo v září 2009 odpovídal na otázky svých právníků, kteří připravovali finanční vyrovnání s Mayorgaovou. Dokument byl zveřejněn v rámci masivního úniku dat z fotbalového prostředí.

Cristiano Ronaldo zdraví fanoušky Juventusu.
Cristiano Ronaldo na vyhlášení cen FIFA . Zleva: sestra Telma, přítelkyně...

Mayorgaová podle svých slov po události docházela na terapii a v prvním roce také pila hodně alkoholu. Její život se prý jakžtakž zlepšil až po pěti letech, i tak ale dodnes podle posudku psychiatra trpí depresí. Žena se nyní o situaci rozhodla otevřeně mluvit mimo jiné proto, že chce, aby se zjistilo, jestli fotbalista - který byl tehdy hráčem Manchesteru United, dalších devět let strávil v Realu Madrid a letos přestoupil do Juventusu Turín - neznásilnil i další ženy. Odvahu jí podle jejích slov dodalo také hnutí #MeToo.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!