Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Ronaldo: Jen já o postupu nerozhodl

Sport

  23:45aktualizováno  22. června 0:38
VARŠAVA - Kapitán portugalských fotbalistů Cristiano Ronaldo odmítl roli hrdiny dnešního čtvrtfinálového duelu mistrovství Evropy s Českou republikou. Přestože byl nejnebezpečnějším hráčem a vstřelil i jediný gól. Chválu si podle něj zaslouží celý tým za fantastický výkon. Postup považuje za naprosto zasloužený.

Česko - Portugalsko (Ronaldo) foto: Reuters

"Já nebyl ten, kdo všechno rozhodl. O výhru se zasloužil celý tým. Všichni hráli fantasticky," chválil Ronaldo své spoluhráče. "Výhru jsme si zasloužili. Nevybavím si jedinou vážnější šanci Čechů. Zatímco my hráli velmi dobře a vytvářeli si hodně šancí. Jen těch prvních 20 minut nebylo ideálních," dodal.

Úvod zápasu podle Portugalců potvrdil očekává od českého týmu. "Věděli jsme, že proti nám nastoupí excelentní tým, který na nás bude připraven.

Češi se snažili využívat naše chyby na brejky, ale nám se dařilo ovládat hru. Pak už to bylo jen o tom gólu," hodnotil zápas Joao Moutinho.

Za úvod zápasu chválil české hráče i Nani. "V úvodu nám to hodně ztížili a hráli dobře. My se ale krůček po krůčku zlepšovali a dotáhli to do úspěšného konce," těšilo záložníka Manchesteru United.

Nyní se už mohou Portugalci těšit na semifinále, ve kterém narazí na vítěze duelu mezi Španělskem a Francií. "Víme, že to bude těžké, ale dnes jsme ukázali, že jsme na to připravení. Šance jsou vždy padesát na padesát. Jen musíme věřit sami sobě a hrát jako dnes," řekl Ronaldo. "Nyní nás už nezajímá nic jiného než celkové vítězství, uděláme proto všechno," dodal Moutinho.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!