Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Ronaldo ještě před soudem zaplatí dlužných 384 milionů jako ‚gesto dobré vůle‘

Sport

  12:59
MADRIDPRAHA - Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo je připraven zaplatit španělským daňovým úřadům ještě před začátkem soudu 14,7 milionu eur (asi 384 milionů korun), tedy celou částku, kterou podle žaloby dluží. Dvaatřicetiletý portugalský fotbalista, jenž čelí obvinění z daňových úniků, nabídl podle televize TVE platbu jako gesto dobré vůle a dál trvá na své nevině.

Cristiano Ronaldo. foto: Reuters

První slyšení je naplánováno na 31. července. Ronaldo se podle prokurátora v Madridu vědomě vyhýbal placení daní z osobnostních práv v letech 2011 až 2014. Využíval k tomu společnost na Panenských ostrovech založenou v roce 2010.

Ronaldův velký rival Argentinec Lionel Messi z Barcelony dostal na konci května od španělského Nejvyššího soudu za daňové úniky trest na 21 měsíců, ale za mříže nemusí. V podezření z daňových úniků se ve Španělsku ocitli také další elitní fotbalisté Javier Mascherano, Alexis Sánchez, Ángel di María, Ricardo Carvalho, Radamel Falcao nebo Fábio Coentrao.

Nůžky Cristiana Ronalda
Cristiano Ronaldo
Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...