Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

11 branek ve skupině a další rekord. ‚V Realu zůstanu,‘ řekl rezolutně Ronaldo

Sport

  11:01
MADRID - Fotbalista Cristiano Ronaldo v úterý večer díky čtyřem gólům do sítě Malmö jako první v historii Ligy mistrů nastřílel v základní skupině dvouciferný počet branek a po rekordní výhře 8:0 popřel spekulace o odchodu z Realu Madrid do Paris St. German. Úřadující držitel Zlatého míče prohlásil, že je ve španělském velkoklubu spokojený a také se zastal kritizovaného trenéra Rafaela Beníteze.

GÓL. Cristiano Ronaldo oslavuje vstřelenou branku. foto: Reuters

„Jsou to spekulace, děje se to každý rok. Lidé už jsou na to zvyklí. Cítím se v tomhle klubu dobře, od té doby, co jsem přišel, mi hodně pomáhá. Jsem tady velmi spokojený. Mám smlouvu s Realem Madrid a zůstanu,“ uvedl Ronaldo rezolutně po zápase 6. kola Ligy mistrů, v němž si připsal další z řady rekordů.

Do sítě Malmö nastřílel čtyři góly a jako první hráč ve skupině pokořil dvouciferný počet branek. V základní části skóroval jedenáctkrát a vylepšil dosavadní rekord devíti tref, který držel společně s Luizem Adrianem.

Cristiano Ronaldo (uprostřed) prožil další báječný gólový večer.
Radující se Cristiano Ronaldo.

„Jsem rád, že jsem dosáhl na další rekord. Jsem spokojený s tím, jakou mám zatím sezonu. Byly tam nějaké nezdary na začátku, ale teď už si víc věřím,“ prohlásil historicky nejlepší střelec Ligy mistrů, v níž dal celkem 88 gólů.

Rekordu se v úterý dočkal i jeho tým, který vítězstvím 8:0 vyrovnal nejvyšší výhru soutěže. Stejným výsledkem Liverpool v roce 2007 rozdrtil Besiktas Istanbul a na lavičce anglického klubu tehdy neseděl nikdo jiný než současný kouč Realu Benítez. „Tohle je fotbal, prostě píše takové příběhy,“ konstatoval španělský kouč.

Manchester United končí v Lize mistrů. Real zničil Malmö a vyrovnal rekord

Byl rád, že jeho tým se rekordní výhrou aspoň částečně omluvil fanouškům za nedávnou porážku 0:4 v lize s Barcelonou. Od debaklu vyhrál Real všech pět soutěžních duelů. „Jsem velmi šťastný za všechny madridské fanoušky, kteří nám nepřestali věřit. Ve fotbale se věci mění z týdne na týden. Je pro nás důležité držet si teď vítěznou šňůru,“ řekl Benítez.

Na jeho osobu se poslední dobou snáší velká kritika a spekulovalo se i o chladném vztahu s Ronaldem. To však portugalská hvězda odmítla. „(Benítez) odvádí dobrou práci, stále si zvyká na Real. Je třeba dát mu čas. Myslím, že si vede dobře. Vycházím s ním dobře, stejně jako se všemi hráči,“ řekl Ronaldo.

Autor: