Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Rosický je v pořádku, zítra chce trénovat

Sport

  20:30
PRAHA - Dobrá zpráva pro fotbalové fanoušky. Tomáš Rosický je podle svých slov v pořádku a zítra se chce zapojit do tréninku. Jeho účast na mistrovství světa tak není ohrožena.

Tomáš Rosický v barážovém zápase proti Norsku. foto: ČTK

Stav pětadvacetiletého záložníka se v posledních dnech výrazně zlepšil, Rosický se od úterý chce zapojit do plného tréninku s mužstvem.

"Vypadá to dobře. V úterý začnu normálně trénovat s klukama," řekl na dnešní tiskové konferenci Rosický, který po sezoně vymění dres Dortmundu za barvy Arsenalu. V sobotu sice ještě vynechal generálku s mužstvem Trinidadu a Tobaga, ale jinak nezahálel, přestože si ostatní spoluhráči užívali krátkého volna. Rosický se držel pokynů trenérů a chodil běhat do lesa.

"Teď už žádné problémy necítím," uvedl tvořivý středopolař, který se zranil předminulý týden v přípravném utkání v Innsbrucku proti Saúdské Arábii. Fotbaloví reprezentanti měli po sobotní generálce s Trinidadem a Tobagem volno, znovu se sešli dnes odpoledne, protože je večer čeká slavnostní vyhlášení novinářské ankety Zlatý míč v Praze na Žofíně.

Hráči trávili volno různě, záložník Pavel Nedvěd se věnoval rodině, Petr Čech vyrazil do
rodné Plzně, kde zavítal na rodinnou oslavu. Útočník Jan Koller dojednával přestup z Dortmundu do Monaka.

V úterý odpoledne čeká fotbalisty na Strahově poslední trénink na domácí půdě, ve středu v 10:30 odletí z ruzyňského letiště do Německa.
Autoři: ,