Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Rosický: Moc si vážím přivítání od fanoušků. Výsledek a hra už se mi líbila míň

Sport

  18:30
PRAHA - Fanoušci fotbalistů Sparty si více než dnešní zápas 6. kola první ligy s Mladou Boleslaví užili návrat odchovance a jedné z největších klubových postav Tomáše Rosického. Bouřlivě ho vítali při rozcvičce i nástupu na trávník. Reprezentačního kapitána tím potěšili.

Tomáš Rosický v souboji s Petrem Marešem z Mladé Boleslavi. foto: ČTK

„Pro mě osobně to byl velký zážitek, fanouškům moc děkuji. Bylo to nádherné. Jen mě mrzí, že jsme jim to nevrátili vítězstvím,“ řekl Rosický novinářům po remíze 2:2.

Pětatřicetiletý záložník se vrátil do Sparty po patnácti letech v Dortmundu a Arsenalu. A na jeho návrat přišlo přes 14 tisíc fanoušků.

To je největší návštěva na Letné za poslední tři roky vyjma prestižních zápasů s Plzní, Slavií a posledního duelu sezony 2013/14, kdy Sparta slavila titul.

Kvůli delší zdravotní pauze začal Rosický jen na lavičce náhradníků.

Snažil jsem se s tím něco udělat

Ani to ale nezabránilo fanouškům, aby ve 2. minutě předvedli připravené choreo, kdy nakreslenou podobiznu Rosického doplnili textem „Všechny cesty vedou domů“ a skandováním jména svého oblíbence.

Rosický láká na Letnou. Nastoupí v sobotním šlágru kola proti Boleslavi?

Když pak Sparta dostala v 60. minutě vyrovnávací gól na 2:2, zklamání ihned přerušil bouřlivý potlesk ve stoje, když se Rosický zvedl z lavičky a začal se rozcvičovat.

A když v 72. minutě přišel do hry, přišly další bouřlivé ovace. Fanoušci reagovali i na každý Rosického dotyk s míčem, ovšem ani od něj se nedočkali rozhodující myšlenky, která by pomohla odvrátit remízu.

„Snažil jsem se pak s tím něco udělat, ale nešlo to. My jsme si dnes ani vyhrát nezasloužili, Boleslav hrála dobře. První poločas by strašný, dělali jsme chyby, Boleslav byla agresivnější a rychlejší. S takovým výkonem nemůžeme myslet na to, že budeme někoho válcovat,“ připustil kriticky Rosický.

Fyzicky ještě nemám na celý zápas

S trenérem Zdeňkem Ščasným byl domluvený, že do hry nepůjde dříve než na posledních dvacet minut.

„Ještě nemám fyzicky na celý zápas, bylo jasné, že začnu z lavičky. S míčem se cítím dobře, ale chybí mi zápasová kondice. Potřebuji ještě týden pořádně trénovat. Je velice nepravděpodobné, že bych hrál proti Southamptonu,“ řekl Rosický.

Tomáš Rosický příliš povedenou obnovenou premiéru v dresu Sparty nezažil.
Tomáš Rosický spolu s Davidem Lafatou na tréninku Sparty.

Spartě je prý připraven pomoci tam, kde ho trenér bude potřebovat. „Já jsem hrál během kariéry skoro všechny posty v záloze. Kde mě bude trenér potřebovat, tam to odehraju. Nejvíce problémů máme v rozehrávce, tak asi tam to bude chtít trenér řešit,“ dodal reprezentační kapitán.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!