130 let
Rosický v rudém dresu Arsenalu.

Rosický v rudém dresu Arsenalu. | foto: ČTK

Rosický při návratu zařídil dva góly Arsenalu, na výhru to nestačilo

Sport
  •   17:56
LONDÝN - Český reprezentační kapitán se vrátil do ostrého zápasu i v dresu Arsenalu. Přestože se na hřiště dostal až v 57. minutě zápasu stačil zařídit oba góly svého týmu. Na první přihrál Van Persiemu, druhý dal sám. Jeho týmu to ale na hřišti Manchesteru City na body nestačilo a prohrál 2:4.

Rosický hrál za Arsenal v soutěžním utkání naposledy loni v lednu. Dnes se vrátil ve velkém stylu. Nejprve našel na úrovni velkého vápna van Persieho, který srovnával stav utkání na 1:1. V závěru si naběhl za obranu City a snižoval na konečných 4:2. Z utkání si tak odnesl velmi smíšené pocity.

Chelsea vyhrála i v pátém ligovém zápase v sezoně. Vítězství 2:1 na hřišti Stoke, které senzačně vedlo, zachránil až ve čtvrté minutě nastaveného času francouzský záložník Malouda. Skóre otevřel ve 33. minutě nikým nehlídaný domácí stoper Faye, který po vysokém míči přesnou hlavičkou potrestal z hranice velkého vápna nejisté vyběhnutí Petra Čecha. Senegalský kapitán domácích ale v nastavení první půle zaváhal při souboji s Drogbou a nejlepší střelec "Blues" vyrovnal svým čtvrtým zásahem v sezoně.

Rozhodující ránu zasadil londýnský klub domácích znovu v nastavení. V jednom z mnoha závarů před brankou Stoke rozhodl přesnou ranou k tyči Malouda. "Hrnčíři" dopadli podobně jako v minulé sezoně, kdy na stadionu Stamford Bridge přišli o všechny body až v závěrečných minutách.

Liverpool především díky hattricku izraelského středopolaře Benajuna deklasoval 4:0 nováčka Burnley. To čeká i po pátém kole na body ze hřiště soupeře. Liverpool rozhodl zápas už v první půli, kdy se poprvé v sezoně trefili Benajun a Kuit.

Souboj dvou nejhorších celků tabulky mezi domácím Portsmouthem a Boltonem skončil lépe pro hosty, kteří si po výhře 3:2 připsali první body. "Pompeys" zůstávají jediným celkem s nulou na kontě.

5. kolo PL

Blackburn - Wolverhampton 3:1 (19. Diouf, 56. Roberts, 64. Dunn - 88. Maierhofer), Liverpool - Burnley 4:0 (27., 41. a 61. Benajun, 41. Kuijt), Manchester City - Arsenal 4:2 (20. vlastní Almunia, 74. Bellamy, 80. Adebayor, 84. Wright-Phillips - 63. Van Persie, 88. Rosický), Portsmouth - Bolton 2:3 (25. Kaboul, 63. Boateng - 13. Cohen, 41. Taylor z pen., 89. Cahill), Stoke - Chelsea 1:2 (33. Diagne-Faye - 45.+3 Drogba, 90.+4 Malouda), Sunderland - Hull 4:1 (13. z pen. a 66. Bent, 49. Reid, 75. vlastní Zayatte - 44. Zayatte), Wigan - West Ham United 1:0 (56. Rodallega),

Autoři: Lidovky.cz, ČTK