130 let
Záložník české reprezentace Tomáš Rosický (vlevo) a arménský záložník Artur...

Záložník české reprezentace Tomáš Rosický (vlevo) a arménský záložník Artur Edigaryan bojují o míč | foto: ČTK

Rosický přijde po Itálii o místo v sestavě Arsenalu. Kvůli zranění

Sport
  •   15:38
LONDÝN/PRAHA - Fotbalový záložník Tomáš Rosický nenastoupí za Arsenal v sobotním ligovém zápase proti Sunderlandu. Bez bližších informací to dnes oznámil kouč londýnského klubu Arséne Wenger. Rosický musí léčit zranění lýtka, které utrpěl v úterním zápase reprezentace v Itálii.

Kapitán národního týmu tam odstoupil ze hry už v 38. minutě. Wenger dnes neupřesnil, jak dlouhá může být Rosického pauza.

Rosický utkání na italské půdě nedohrál po zdánlivě tuctovém souboji s domácím Daniellem de Rossim. "Obcházel jsem hráče, on mě trochu zatáhl, a jak se mi zasekly kolíky v trávě, tak mi škublo ve svalu. Nešlo to dál," popisoval ještě v Turíně Rosický, kterého vedle zranění mrzelo i to, že reprezentace po nezdaru prakticky přišla o šanci probojovat se na mistrovství světa v příštím roce.

ČTĚTE TAKÉ

Dvaatřicetiletý Rosický hned po utkání také řekl, že neví, zda bude v národním týmu pokračovat. "Po takovém neúspěchu a při mém věku už musím přemýšlet, co dál," dodal Rosický.

Jeho absence není jedinou, s níž se musí kouč Wenger vyrovnat před duelem se Sunderlandem. Mimo hru zůstávají také Alex Oxlade-Chamberlain, Lukas Podolski, Abou Diaby, Thomas Vermaelen a Mikel Arteta.

Autor: ČTK