Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Rostov hraje se Spartou před Evropskou ligu na schovávanou, ta ale informace má

Sport

  17:31
PRAHA - Fotbalisté Rostova se během zimy připravovali v naprostém utajení. Tréninky i zápasy hráli bez diváků. Komplikovali tak Spartě „výzvědy“ před vzájemným soubojem v play off Evropské ligy. Podle trenéra Tomáše Požára by to však neměl být vážnější problém, protože pražský celek si přesto informace zajistil.

Hlavní trenér Sparty Tomáš Požár. foto: ČTK

„Ztěžovali nám to, to je pravda. Udělali maximum pro to, abychom je nemohli sledovat. Já se jim nedivím, protože se hraje o hodně. Ale my jsme partyzáni a informace jsme si získali. Máme dostatek seriózních informací, abychom dokázali reagovat a připravit se na ten dvojzápas,“ řekl Požár na tiskové konferenci po remíze 1:1 v přípravném utkání s Žilinou.

„To je jejich věc, jestli mají zápasy zavřené. I tak máme dost informací. Zatím vím, že hrají v systému 5-3-2, ale dosud jsme je nerozebírali. Teď máme pár dní na to, abychom se na ně připravili a u nich uhráli co nejlepší výsledek do odvety,“ uvedl obránce Michal Kadlec.

Přípravné utkání Sparty se Žilinou sledoval bývalý reprezentační trenér Pavel...
Michal Sáček ze Sparty (uprostřed) se raduje z gólu v síti Žiliny.

Právě zápas s Žilinou byl generálkou na Rostov. Sparta si chtěla vyzkoušet některé věci, ale zároveň šla do utkání opatrně, aby se nerozšířila její marodka. „Hlavní je, že se nikdo nezranil před důležitým čtvrtečním zápasem. Příprava je jedna věc, výsledky se ale počítají až v lize a Evropské lize,“ uvedl útočník Néstor Albiach.

„Viděl jsem zápasy Rostovu proti Atléticu Madrid a Bayernu. Hráli s pěti obránci, měli úzký blok a vepředu rychlé útočníky. Budeme chtít u nich vyhrát jako každý zápas, ale hlavní bude neprohrát a pak rozhodnout doma,“ dodala španělská posila z Dukly.

I Sparta se před Rostovem snaží mlžit, a to zejména okolo možného startu Tomáše Rosického, který se vrací po zranění. „Pokud jsou tu ruští novináři, tak řeknu, že Tomáš je na Rostov připravený. Ale pro naše lidi musím říct, že zatím to nevypadá, že by byl na Rostov připravený,“ prohlásil Požár.

„Rosovi se snažíme pomoc. Samozřejmě bychom ho rádi viděli na hřišti a doufáme, že se brzy zapojí. Dělá maximum pro to, aby byl s námi co nejrychleji. Kdy to bude, to neumím říct,“ doplnil Kadlec.

Přípravná fotbalová utkání

Dunajská Streda - Fastav Zlín 0:0

Sestava Zlína: Dostál (73. Švenger) - Kopečný (46. Pazdera), Jugas (73. Bačo), Gajič (73. Janíček), Matejov (73. Hubáček) - Štípek (73. Masař), Traoré, Živulič (73. Hnaníček), Vukadinovič (73. Bartolomeu) - Diop (73. Holík), Beauguel (46. Fantiš). Trenér: Páník.

Slovan Liberec - Vysočina Jihlava 2:2 (1:1)
Branky: 5. Breite, 77. Bosančič z pen. - 43. Ikaunieks, 49. Batioja.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Kouřil, Kúdela, Mikula (46. Bartošák) - Ekpai (67. Graiciar), Obročník (57. Bosančič), Breite (75. Karafiát), Vůch (57. Šulc) - Potočný (75. Latka), Voltr (57. Baroš). Trenér: Trpišovský.

Jihlava: Hanuš - Tlustý (78. Kryštůfek), Krejčí, Štěpánek - Hronek (67. Popovič), Urblík (46. Rosa) - Nový (73. Záviška), Batioja (67. Urdinov), Novotný (67. Vaculík) - Dvořák, Ikaunieks. Trenér: Bílek.

FK Mladá Boleslav - Táborsko 2:0 (0:0)
Branky: 53. Magera, 59. Pauschek.

Sestava M. Boleslavi: Budinský - Pauschek (61. Jánoš), Da Silva, Stronati (61. Čmovš), Keresteš (46. Fleišman) - Matějovský (61. Mareš), Takács - Vukadinovič (61. Fabián), Valenta (46. Magera), Přikryl - Chramosta (10. Nečas). Trenér: Svědík.

FK Teplice - Dynamo České Budějovice 5:0 (3:0)
Branky: 12. Jeřábek, 26. Hora, 42. Vaněček, 55. Nivaldo, 85. Červenka.

Sestava Teplic: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Ljevakovič (63. Vachoušek), Kučera (66. Soungole) - Fillo (46. Nivaldo), Hora (63. Červenka), Hyčka (66. Urma) - Vaněček (63. Vošahlík). Trenér: Šmejkal.

Vlašim - FK Jablonec 0:0

Sestava Jablonce: I. poločas: Hrubý - Pernica, Beneš, Hübschman, Zelený - V. Kubista, Jiráček - Diviš, Pospíšil, Hanousek - Doležal.

II. poločas: Valeš (80. Hrubý) - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - V. Kubista, Považanec - Mehanovič, Trávník, Mihálik - Doležal. Trenér: Klucký.

1. FK Příbram - Viktoria Žižkov 3:1 (2:0)
Branky: 8. a 84. T. Pilík, 43. Linhart - 79. Sixta.

Sestava Příbrami: Hruška - Lupták (61. Liščevič), Trapp, Jiránek, Divíšek - Tregler - Bazal (46. P. Pilík), Rezek, T. Pilík, Kukec - Linhart (82. Ayong). Trenér: Tobiáš.

Sparta Praha - Žilina 1:1 (1:0)
Branky: 26. Sáček - 82. Haskič.

Sestava Sparty: Koubek (46. Bičík) - Karavajev (70. Pavlík), Mazuch (46. Holek), M. Kadlec (64. Hybš), Costa (64. Vatajelu) - Vácha (64. Pulkrab), Sáček (64. Havelka) - Néstor (64. Ch. Frýdek), Dočkal (46. Čermák), Konaté (70. Šural) - Juliš (46. Lafata). Trenér: Požár.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!