Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Rozdává letáky. Slavia jej za upřímnost vyřadila

Sport

  10:41
PRAHA - Jedenadvacetiletý záložník Slavie Bassirou Dembélé byl vyřazen z kádru. Důvod? Pustil si lidově řečeno pusu na špacír. Jeho víkendové rozhovory (včetně zpovědi pro Lidové noviny) nadzvedly představitele vršovického klubu natolik, že vyřadili mladého hráče Mali až do úterý z kádru. "Nic špatného jsem neudělal," brání se vyhazovu z tréninkového programu Dembélé.

Bassirou Dembélé. foto:  Viktor Chlad, Lidové noviny

V týdnu se bál mluvit. Chtěl hrát v odvetném čtvrtfinále domácího poháru proti Teplicím. Jenže na hřiště se i přesto nedostal. V pátek promluvil jedenadvacetiletý Bassirou Dembélé pro Lidové noviny. V rozhovoru přiznal, že tři měsíce neviděl výplatu a nebýt agenta, neměl by ani na zaplacení nájmu.

"Půjčuje mi agent, ale ani tak neuteču problémům. Mám plat 50 tisíc korun měsíčně, který nedostávám, a klub mi má navíc hradit bydlení. Z bytu mě ale majitel chtěl jako neplatiče vyhodit," svěřil se mladý univerzál z Mali pro LN. Hráč se tak musí zajišťovat jinak: na Václavském náměstí rozdává letáky, které lákají turisty k návštěvě restaurace. A co za to má? Může se do podniku přijít naobědvat. "Příbuzným o své situaci raději ani neříkám," naznačil Dembélé.

DÁLE K TÉMATU

Za tato slova ještě potrestán nebyl. V nedělním rozhovoru pro Sport se ale mladý hráč se svým agentem Lorencem Hysim opřel do kouče Michala Petrouše. "Nic neřekne, takže nevím, co dělám špatně, co dělám dobře, co mám dělat. Prostě úplně nulová komunikace. Dnešní Petrouš a ten, kterého jsem poznal, to jsou dvě zcela odlišné osobnost. Na začátku byl skvělý, ale teď...On se mnou vůbec nemluví, to mě deptá," rozpovídal se mladík.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat, klub hráče vyřadil až do úterní schůze představenstva z kádru. "Petrouš není ani chlap na to, aby to řekl Bassirouvi sám," zklamalo i toto jednání Hysiho. "Bassirou přitom jenom žádal o pomoc, poprosil trenéra, aby s ním mluvil. Nechápu, proč by za to měl být trestán," divil se Hysi jednání klubu.

Ten krok trenéra nechtěl prostřednictvím tiskového mluvčího Ondřeje Zlámala komentovat. Paradoxní je fakt, že před týdnem se opřel mnohem ostřeji do poměrů v klubu, který se potýká s existenciálními problémy, i kapitán Karol Kisel. Tvrdá kritika na hlavu neviditelných majitelů klubu ale slovenskému záložníkovi prošla bez jakékoliv odezvy...