Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Rozhodnuto. Za dva roky bude finále Ligy mistrů v Turecku

Sport

  16:52
KYJEV - Finále fotbalové Ligy mistrů v roce 2020 se odehraje na Atatürkově stadionu v Istanbulu, který hostil souboj o prestižní trofej v roce 2005. Na svém zasedání v dějišti sobotního finále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Liverpoolem v Kyjevě o tom rozhodl výkonný výbor UEFA.

Fanoušci Fenerbahce. foto: Reuters

Atatürkův stadion dostal v hlasování přednost před Lisabonem. Má kapacitu 76.092 diváků a v hodnocení UEFA patří mezi pětihvězdičkové arény, ve kterých se mohou pořádat finálové zápasy pohárů.

Před třinácti lety istanbulský stadion hostil památné finále Ligy mistrů, v němž Liverpool na penalty po obratu porazil AC Milán. Anglický celek dokázal smazat ztrátu 0:3 po prvním poločase. Na stadionu hraje turecká reprezentace, v letech 2013 až 2016 ho využíval k domácím zápasům Besiktas a předtím i Galatasaray a Basaksehir.

Finále Evropské ligy za dva roky bude hostit stadion v polském Gdaňsku, který má kapacitu 43 tisíc míst. Superpohár UEFA mezi vítězem Ligy mistrů a Evropské ligy se odehraje v aréně Estádio do Dragao v Portu.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.