130 let

Patrik Berger v klasické rudé a Michal Kadlec ve žluté, oba současní hráči AC Sparty Praha. | foto: ČTK

Rudá Sparta ve žlutých dresech

Sport
  •   16:02
PRAHA - Fotbalisté Sparty budou venku nastupovat ve žlutých dresech Velké změny se od nadcházející sezony dočkají fanoušci fotbalové Sparty. Jejich oblíbený klub bude při venkovních zápasech oblečen do zbrusu nových dresů žluté barvy, která má symbolizovat vítězství.

Žlutá barva vychází z tradiční klubové trikolory. Pražané se nechali inspirovat ve starověkém Řecku, kde sparťanští válečníci považovali žlutou za barvu přinášející vítězství. Na nové kolekci se jednoznačně shodli vedení i hráči.

"Určitě je to velká změna. Teď si spíš připadám jako rozhodčí než jako hráč. Žlutá bije do očí, je hodně vidět. Je to ale příjemné zpestření a myslím, že až si na to lidi zvyknou, bude to dobré," řekl novinářům bek Michal Kadlec, který dnes posloužil jako model při představování venkovní barevné kombinace.

"Já mám nejradši tradiční rudou, takže se mi víc líbí ten domácí dres. Žlutá barva je ale příjemná změna a věřím, že bude vítězná," řekl Berger, jenž má s podobnou barvou zkušenosti z anglického Liverpoolu. "V Anglii se venkovní dresy měnily velmi často, jednu sezonu jsme hráli ve žlutém," doplnil.

Domácí kombinace dresů představí sparťané už ve středeční generálce před novou sezonou s Rennes, venkovní dresy pak poprvé obléknou ve druhém předkole Ligy mistrů. Novinkou bude i míč Nike T90 Omni, s nímž Letenští odehrají všechna utkání na vlastním hřišti.

Autor: ČTK