Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Ruský tisk našel hlavního kouče pro Machačkalu. Je jím reprezentační kouč Vrba

Sport

  13:00
PRAHA - Když trenér českých fotbalistů Pavel Vrba měl před pár týdny prozradit svůj sen na mistrovství Evropy, po chvíli přemýšlení k novinářům s nadsázkou pronesl: "Abyste mi konečně našli klub, kam v létě půjdu." Zatím mu ho našla ruská média, podle nich o českého kouče usiluje Anži Machačkala.

Pavel Vrba. foto: Reuters

Ruský deník Sport Expres v úterní krátké zprávě uvedl, že „hledání trenéra pro Anži nadále pokračuje, s tím, že jedním z hlavních kandidátů je současný trenér sborné Česka Pavel Vrba“.

Spekulace o možném zájmu ruských klubů o kouče českého národního mužstva mají historii už několik měsíců.

Média přínášela informace, že Vrba po Euru nastoupí do Zenitu Petrohrad, což je elitní ruský klub, který pravidelně hraje Ligu mistrů. Poté měl údajně zájem Rubin Kazaň.

„Trenér Pavel Vrba má na fotbalovém trhu vysokou cenu a je možné, že nabídky mít může. Nicméně v současné době je na základě platné smlouvy trenérem českého reprezentačního týmu a naším společným cílem je co nejlépe uspět na mistrovství Evropy. Ostatní záležitosti nejsou na pořadu dne,“ reagoval na přelomu roku předseda asociace Miroslav Pelta.

Sám Vrba odchod do zahraničí popřel

Českou reprezentaci vede od ledna 2014. Po čtyřech přípravných zápasech, v nichž nevyhrál, vstoupil národní tým do kvalifikace o letošní Euro skvěle: první čtyři utkání, čtyři vítězství. Postup si zajistil dvě kola před koncem jako jeden z prvních.

Na šampionátu ve Francii české mužstvo v pondělí prohrálo v Toulouse se Španělskem 0:1, v pátek ho čeká duel s Chorvatskem a v úterý nastoupí v Lens proti Turecku.

Machačkala v uplynulém ročníku ruské ligy skončila na třináctém místě a udržela se až díky úspěšné baráži. V klubu v minulosti působil například útočník Samuel Eto’o, obránce Roberto Carlos nebo trenér Guus Hiddink.

Kvůli finančním problémům majitele Sulejmana Kerimova však klub poté začal šetřit, přišel o hvězdy a před dvěma lety sestoupil na jednu sezonu do druhé ligy.

Machačkala je hlavním městem Dagestánu, nejjižnější autonomní republiky Ruské federace. Leží na břehu Kaspického moře.

Autoři: ,

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč