Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

S CSKA Moskva se budeme rvát o třetí místo, ví kouč Plzně Vrba

Sport

  19:00
PETROHRAD - Pokusit se bodovat a vytvořit si dobrou pozici v boji o třetí místo ve skupině. Takový je plán trenéra Pavla Vrby pro středeční utkání Ligy mistrů s CSKA Moskva. Věří, že českému mistrovi v souboji s ruským šampionem pomůže i fakt, že duel se kvůli špatnému trávníku nehraje v Moskvě, ale v sedm set kilometrů vzdáleném Petrohradu, kde by CSKA neměl mít takovou podporu.

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba foto: ČTK

"Pro nás se nemění nic, prostě hrajeme venku, hlavní komplikace je to pro CSKA. Doufám, že se v zápase ukáže, že my dva hrajeme o třetí místo a o postup do jarní fáze Evropské ligy. Doufám, že uhrajeme výsledek, který nám bude dávat šanci do domácí odvety," řekl Vrba novinářům při odletu do Petrohradu. Uvědomuje si, že po úvodní porážce 0:3 s Manchesterem City a s vyhlídkou na dva následující zápasy s obhájcem titulu Bayernem Mnichov je reálná právě jen třetí příčka.

"Beru to reálně. Bayern a Manchester je o několik kroků před námi, my s CSKA se budeme rvát o třetí místo," mínil plzeňský kouč. "Nevím, jestli je to přímo klíčový zápas. Je výhoda, že odvetu hrajeme až na závěr doma, takže budeme znát vývoj skupiny. Bayern a Manchester jsou někde jinde. CSKA je rozpočtem také někde jinde, ale chceme uhrát výsledek, abychom mohli doma v posledním zápase skupiny hrát o třetí místo," dodal.

Komplikací pro Plzeň je fakt, že se zranil reprezentační obránce David Limberský

Komplikací pro Plzeň je fakt, že se zranil reprezentační obránce David Limberský. "Patří k našim klíčovým hráčům. Je to zásah do mužstva. Věřím, že zbývající hráči ho zvládnou zastoupit. Uzdravil se Radim Řezník, hrát může Jan Kovařík, takže varianty máme," řekl Vrba. Jako výraznou komplikaci naopak nebere to, že kvůli přesunu zápasu do Petrohradu nemohla Plzeň trénovat na hracím stadionu Petrovskij, ale jen v tréninkovém centru Zenitu. "Každé hřiště má stejné rozměry. Je lepší, že se bude hrát na normálním terénu než na hřišti, které bylo ve velmi špatném stavu. Jsem raději, že se hraje v Petrohradu než na hlíně," dodal Vrba.

Zraněný Limberský.

Své svěřence varoval především před rychlými protiútoky soupeře. "Oni většinou hrají ze zajištěného postavení, vyrážejí do rychlých brejkových situací, ze kterých těží hodně rychlý hrotový útočník Musa. Na to si musíme dát pozor," řekl Vrba. "Doufám, že tentokrát pro nás bude situace snadnější než doma se City a že budeme schopni uhrát dobrý výsledek. To znamená zůstat ve hře o třetí místo," dodal.

Hlavní rozdíl mezi Plzní a CSKA je podle Vrby ve výši rozpočtu. "Jejich rozpočet sto dvacet milionů eur jim umožňuje, aby tým doplňovali o hráče, kteří kvalitu mají. V tom je proti nám rozdíl, to my si dovolit nemůžeme. Na druhou stranu ty největší hvězdy raději chodí do Německa či Anglie než do Ruska. Proto by měli být hratelnější než Bayern s Manchesterem," dodal.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!