130 let

Pekhart v reprezentačním dresu. | foto: Reuters

S těžkým srdcem opouštím sraz, napsal Pekhart a rozloučil se kvůli covidu s reprezentací

Sport
  •   18:59
Praha - Zprávy z úterního tréninku se potvrdily, fotbalový reprezentant Tomáš Pekhart je tím hráčem, který měl pozitivní test a přijde tak o zápasy národního týmu s Německem, Izraelem a Slovenskem. Sám útočník o nákaze koronavirem informoval na sociálních sítích.

Jedenatřicetiletý útočník Legie Varšava má pořádnou smůlu, do reprezentace se díky skvělé formě vrátil po sedmi letech, avšak nakonec si nezahraje.

Nejlepší střelec polské ligy podle tamních médií vykazoval možné známky nákazy už minulý týden, ale měl negativní test stejně jako v pondělí na srazu národního celku. Úterní odběry ale už nedopadly dobře.

Reprezentace večer oznámila jeden pozitivní nález, další hráč po Davidu Pavelkovi, jenž měl pozitivní test v pondělí, se musel odpojit od týmu. Konkrétní nebyla, Pekhart nicméně spekulace ve středu odpoledne potvrdil na twitteru.

Pekhart v reprezentačním dresu.
Tomáš Pekhart s trofejí pro vítěze polské fotbalové ligy.

„Bohužel po řadě negativních testů jsem byl včera den před zápasem v Německu pozitivně testován na covid-19 a s těžkým srdcem opouštím reprezentační sraz. Hodně štěstí české reprezentaci,“ uvedl Pekhart.

Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý má tak aktuálně v kádru 24 hráčů. Po večerním přípravném zápase tým opustí také gólman Jiří Pavlenka, jenž využije toho, že se zápas hraje v Německu.

Působí totiž v Brémách a po návratu z rizikové oblasti, kterou Česko je, by na základě opatřeních proti šíření koronaviru konkrétní spolkově země Brémy musel do karantény.

Autoři: Vojtěch Povejšil