Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Mané napadl Saného. Za ránu pěstí spoluhráči ho Bayern nepustí do zápasu

Leroy Sané (vpravo) z Bayernu se během utkání čtvrtfinále Ligy mistrů na Manchesteru City zlobí na spoluhráče Sadia Maného, který mu v nadějné příležitosti nepřihrál. foto: Profimedia.cz

Na začátku byla nepovedená útočná akce ve vápně soupeře, pak hádka na hřišti, konflikt v kabině, rána pěstí a na konci dočasné vyřazení z týmu a pokuta. Bayern Mnichov vyřešil konflikt Sané versus Mané, který vyvrcholil fyzickým napadením spoluhráče v kabině po zápase.
  17:17

„Sadio Mané nebude kvůli svému nevhodnému chování zařazen do nominace na sobotní ligové utkání proti Hoffenheimu. A také dostane pokutu,“ oznámil Bayern Mnichov.

Obě ofenzivní esa Leroye Saného i Sadia Maného si před čtvrtečním tréninkem pozvali na pohovor výkonný ředitel Oliver Kahn a sportovní manažer Hasan Salihamidžič.

Německá média, která o incidentu od středečního večera informovala, spekulovala, že ve hře jsou finanční sankce, pro Maného v krajním případě vyhazov a předčasné ukončení smlouvy.

Bylo by to završení zatím zpackaného přestupu, za posilu z Liverpoolu německý klub loni zaplatil v přepočtu asi 800 milionů korun. Mané však vyvázl jen s mírným trestem.

Oba hráči se ve čtvrtek setkali poprvé od úterního incidentu v Anglii. Pikantní je, že se do sebe pustli „krajané“. Mané je senegalský reprezentant, Sané je sice rodilý Němec, ale jeho otec Souleyman pochází také ze Senegalu.

„Mané údajně na spoluhráče dobrý dojem neudělal. Na trénink přišel vysmátý, marně byste u něj hledali jakékoli výčitky, neomluvil se, nic neřešil,“ informovala německá média.

Sadio Mané (vpravo) a Leroy Sané na tréninku Bayernu poté, co klub řešil jejich incident po zápase na Manchesteru City.

Ke konfliktu došlo v úterý pozdě večer bezprostředně po úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů v Manchesteru. Bayern s místním City prohrál vysoko 0:3, což je pro něj do odvety takřka neřešitelný výsledek.

Sané byl jasně nejlepším hráčem poražených, trvalou hrozbou pro obranu a gólmana City.

Mané přišel do hry v 69. minutě, jako náhradník naskakuje do zápasů od konce února po zranění, které utrpěl loni na začátku listopadu. Kvůli poškození šlachy u lýtkové kosti přišel i o mistrovství světa v Kataru.

Sadio Mané z Bayernu (vlevo) a Bernardo Silva z Manchesteru City v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů.

V 83. minutě už za nepříznivého stavu 0:3 se Mané vydal s míčem do pokutového území, ale nepřihrál líp postaveným spoluhráčům, ale nadějnou akci zkazil a Sané mu vyčinil, což se mezi spoluhráči při takovém vývoji utkání na hřišti děje běžně.

Po zápase se oba v kabině pohádali, protože Manému se nelíbilo, jak se k němu o čtyři roky mladší spoluhráč na hřišti choval. Situace se vyhrotila a Mané spoluhráče udeřil do obličeje, kde mu způsobil viditelné zranění rtu. Aby vedení týmu všechno uklidnilo, postiženého Saného poslalo za dveře na chodbu.

Autor: