Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Schalke podlehlo i Kolínu nad Rýnem a zůstává na poslední příčce, Bayern vede o 4 body

Schalke nestačilo na Kolín nad Rýnem foto: Reuters

Berlín - Fotbalisté mistrovského Bayernu Mnichov v 17. kole německé ligy zvítězili v Augsburgu 1:0 a vedou tabulku o čtyři body před druhým Lipskem, které doma zdolalo stejným výsledkem Union Berlín.
  20:58

Bayern poslal do vedení ve 13. minutě z penalty polský kanonýr Robert Lewandowski. Suverénní lídr tabulky střelců si v tomto bundesligovém ročníku polepšil na 22 gólů. Favorizovaní hosté další branku nepřidali a nejtěsnější vedení mohli ztratit v 76. minutě. Alfred Finnbogason však pokutový kop na rozdíl od Lewandowského neproměnil a trefil tyč. Brankář Manuel Neuer tak se štěstím udržel 196. čisté konto v nejvyšší soutěži a vyrovnal rekord Olivera Kahna.

Domácí gólman Tomáš Koubek a obránce Marek Suchý zůstali jen na lavičce, ani tam nebyl zraněný záložník Jan Morávek. Augsburg potřetí za sebou prohrál a je dvanáctý.

Lipsko také nemělo s Unionem snadnou práci. Utkání rozhodl až v 70. minutě střídající Emil Forsberg. V nastavení domácí podržel brankář Péter Gulácsi výborným zákrokem proti pokusu Mariuse Bültera. Berlínský tým prohrál poprvé po šesti kolech a patří mu šesté místo.

Schalke se v německé lize dál trápí. Doma podlehlo Kolínu nad Rýnem 1:2 gólem z třetí minuty nastavení a v tabulce zůstalo poslední o skóre za Mohučí.

Schalke nestačilo na Kolín nad Rýnem
Schalke nestačilo na Kolín nad Rýnem

Kolínu nad Rýnem zařídil vedení po půl hodině hry hlavou Rafael Czichos. V 57. minutě vyrovnal Matthew Hoppe po zmatcích v obraně hostů. Schalke nakonec remízu, která by ho posunula na předposlední pozici, neudrželo. Těsně před koncem rozhodl náhradník Jan Thielmann střelou z úhlu.

Tápající tým z Gelsenkirchenu, kterému ještě dnes chyběl navrátilec z Ajaxu Amsterodam útočník Klaas-Jan Huntelaar, v neděli přivítá Bayern Mnichov.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!