Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Schytali doma debakl od posledního Brna. Trenér i fotbalisté Teplic musí tvrdě platit

Sport

  12:00
teplice - Vedení fotbalistů Teplic udělilo hráčům a realizačnímu týmu pokutu půl milionu korun za nedělní domácí ligovou porážku 1:4 s posledním celkem tabulky Brnem. Pokud by se výkon opakoval, sáhlo by představenstvo klubu k razantnějším krokům.

Fotbalisté Teplic musí za domácí debakl s Brnem zaplatit půl milionu korun. foto: ČTK

Fanoušci Slavie a Jablonce na finále poháru ničili zařízení boleslavského stadionu

„Chtěli bychom se fanouškům a partnerům klubu za tento ostudný výkon omluvit, protože nebyl hodný jména klubu,“ uvedl v prohlášení na webových stránkách člen představenstva a ředitel klubu Petr Hynek.

„Věříme, že se již v budoucnu nebude znovu opakovat, jinak bychom museli přistoupit ještě k razantnějším krokům,“ dodal.

Teplice do nedělního utkání 28. kola prohrály doma v této ligové sezoně jen jedno utkání, na Stínadlech dokázaly bodovat i proti Plzni a pražské Spartě. Zápas s Brnem však Severočechům hrubě nevyšel.

Žalostný výkon podala především defenziva v čele s brankářem Tomášem Grigarem, jenž chyboval při dvou inkasovaných gólech a následně vzal porážku na sebe. 

Tomáš Grigar se nemůže smířit s tím, že jeho Teplice na Spartě prohrály.
Nový kouč Teplic Daniel Šmejkal

Nepovedené utkání musel po závěrečném hvizdu nespokojeným fanouškům vysvětlovat trenér Daniel Šmejkal.

Zatímco Teplice se nacházejí ve středu tabulky a proti Brnu už jim prakticky o nic nešlo, Zbrojovka na severu Čech hrála o naději na udržení. 

Díky vysoké výhře se přiblížila k nesestupovým příčkám na čtyři body a stále se ještě může zachránit.

Teplice budou mít první možnost nápravy v sobotu v předposledním kole na půdě vedoucí Plzně, které mohou zkomplikovat boj o titul. 

Pokud Viktoria zvítězí, stane se mistrem bez ohledu na výsledek zápasu pražské Slavie s Jabloncem.

Autor: