Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Šéf Barcelony: Messi navěky u nás? Jsem o tom přesvědčený! Ční nad všemi

Sport

  15:05
BARCELONA - Smlouva v Barceloně mu končí za rok a půl, přesto se znovu spekuluje o tom, jestli argentinský fotbalista Lionel Messi podepíše novou, nebo jestli klub po sedmnácti letech opustí. „Jsem přesvědčeni, že svou hráčskou kariéru dohraje u nás,“ prohlásil předseda Josep Maria Bartomeu.

Lionel Messi foto: ČTK/AP

O budoucnosti Messiho se mluvilo při uzavření sponzorského kontraktu s japonskou společností Rakuten.

Ta od příští sezony na přední straně dresu nahradí Qatar Airways a za své jméno, které budou na hrudi nosit Messi, Neymar či Iniesta zaplatí v přepočtu 1,7 miliardy korun ročně.

Zdroje zahraničních médií tvrdí, že Messi, který přišel do Barcelony už v roce 2001 jako čtrnáctiletý, s klubem novou smlouvu podepíše. Že neodejde do Premier League, jak se často spekuluje.

„Jsem přesvědčen, že máme tým s neuvěřitelnými hráči. Samozřejmě nad všemi ční Leo Messi,“ řekl Bartomeu.

„Všichni v klubu věříme, že Leo svou další sportovní kariéru spojí s námi a že tu zůstane. On je tím, který nás v posledních několika letech přivedl k mnoha sportovním úspěchům,“ prohlásil šéf Barcelony na adresu pětinásobného nejlepšího fotbalisty světa.

Pikantní je, že ke čtyřletému luxusnímu kontraktu s Rakuten pomohl stoper Gerard Pique. On se svou manželkou, zpěvačkou Shakirou jsou blízcí přátelé šéfa společnosti Hirošiho Mikitaniho.

„Poprvé jsme se potkali loni v San Francisku během našeho turné. Pan Mikitani je neuvěřitelný člověk. Mluvili jsme o budoucnosti, o Barceloně a začali jsme jednat. Gerard Pique nám v tom hodně pomohl, jsme mu velmi vděční,“ doplnil Bartomeu.