Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Náhrada za Bílka? Pelta má vysněného kouče, tají koho

Sport

  19:00
PRAHA - Šéf Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta má za cíl získat pro reprezentaci jednoho konkrétního trenéra. "Mám kandidáta, za kterým jdu," prohlásil Pelta. Jestli jde o plzeňského kouče Pavla Vrbu však neprozradil.

Miroslav Pelta foto: ČTK

Pelta svou vizi nastínil ve středu večer při odletu národního mužstva ke kvalifikačnímu utkání na Maltě. V pátek v La Vallettě a v úterý v Sofii proti Bulharsku fotbalová reprezentace dohrává zpackanou kvalifikaci o mistrovství světa 2014. Tým vede Josef Pešice, což je dočasný kouč, který v září nahradil Michala Bílka. Je téměř jisté, že Pešice dál pokračovat nebude. Favoritem na pozici reprezentačního trenéra je Pavel Vrba. Za strůjcem plzeňských úspěchů míří i Pelta, byť jeho jméno při rozhovoru ani jednou nevyslovil.

Plzeň už dřív vydala prohlášení, že Vrbu "v tuto chvíli k reprezentaci neuvolní". "Je tady trenér, o kterém si myslím, že by byl vhodný pro reprezentaci. Je mým snem ho u mužstva mít. Vyčkejme do konce podzimu. Vyčkejme, jak dopadnou české kluby v pohárech," podotkl Pelta. Jeho slova směřují do Plzně, která na konci podzimu dohraje základní fázi Ligy mistrů. Vrba je v klubu pět let, dvakrát ho dovedl k domácímu titulu, dvakrát do Ligy mistrů, vyhrál s ní domácí pohár i superpohár.

Mužstvo je oslavováno za atraktivní herní pojetí. Na Vrbovi se shodují bývalí i současní reprezentanti. Pelta si chce na Maltě sednout se staršími a zkušenými reprezentanty, aby se k tématu nového trenéra národního mužstva vyjádřili. Ne proto, aby výběr ovlivnili a rozhodli. "Ale proto, abych znal jejich názor," uzavřel Pelta. A další případní kandidáti? Pelta prozradil, že má v hlavě ještě jedno české jméno a třetím v pořadí by byl kouč ze zahraničí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!