130 let

Dušan Svoboda, předseda LFA. | foto: ČTK

Šéf LFA Svoboda volá po úpravě řádů. Na podzim plánuje testování hráčů před každým zápasem

Sport
  •   21:01
Praha - Předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda chce, aby minimálně na podzim hráči před každým zápasem absolvovali testy na koronavirus. Radiožurnálu rovněž řekl, že vedení první a druhé ligy bude muset upravit řády, aby soutěže neparalyzovala karanténa, jak se to stalo v závěru tohoto ročníku.

„Předložím ligovému výboru návrh, aby minimálně v průběhu podzimu, kdy se dá očekávat další vývoj epidemie, bylo povinné testování všech hráčů a členů realizačních týmů před každým ligovým utkáním. Musíme k tomu přistoupit ještě zodpovědněji, než jak jsme k tomu přistoupili v dohrávce,“ řekl Svoboda Radiožurnálu.

Předseda Ligové fotbalové asociace (LFA) Dušan Svoboda (vlevo) přichází na...
Předseda Ligové fotbalové asociace (LFA) Dušan Svoboda přichází na jednání...

Nejvyšší soutěž se nepovedlo dohrát poté, co kvůli nákaze v týmu museli do izolace nejprve hráči Karviné a poté i Opavy, což znemožnilo dokončit nadstavbovou skupinu o záchranu.

„Budeme muset upravit řády, abychom se byli schopni vyrovnat i s karanténou. Aby nám nemohla způsobit totéž, co letos, tedy aby karanténa jednoho týmu zapříčinila nedohrání soutěžního ročníku, nesestup nebo neurčení pořadí,“ uvedl Svoboda. „Jsou dvě varianty. Kontumace nebo v případě neodehrání všech utkání přepočet tabulky podle bodového koeficientu,“ prohlásil. „Ta opatření budou směřovat k tomu, aby kluby přijaly mnohem větší míru odpovědnosti za své chování a jeho následky,“ konstatoval Svoboda.

Autor: ČTK