130 let

Tomáš Paclík. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Rozhovor

Sehraná fraška, komentoval korupční kauzu plzeňský šéf Paclík

Sport
  •   17:43
PRAHA - Přišel k soudu, aby si poslechl výpovědi svědků. Šéf plzeňského fotbalového klubu Tomáš Paclík pak od jednoho z nich, sparťanského majitele Daniela Křetínského, slyšel, že jeho klub mohl ovlivňovat zápasy v první lize. "Podnikneme určité kroky," řekl Paclík.

Okresní soud pro Prahu-západ řešil, jestli bývalý funkcionář Martin Svoboda uplatil sudího Tomáše Adámka v souvislosti se zápasem Jablonec - Plzeň (0:2), který se hrál na jaře 2012. Obvinění se neprokázala, stejně tak že Svoboda měl působit ve prospěch Plzně, jak tvrdil Křetínský.

Co říkáte rozsudku? Ulevilo se vám, že se Plzni nic neprokázalo?
To jsme samozřejmě věděli dopředu, že to nemůže být jinak. Rozsudek mě vůbec nezajímá, mě zajímaly výpovědi svědků, proto jsem tady dneska byl.

A co jste jim říkal?
To, co jsme viděli, se nedá nazvat jinak, než špatně napsanou, amatérsky zrežírovanou a naprosto diletantsky sehranou fraškou. I když je fotbal lidová zábava, tohle už je podle mě trochu moc.

ČTĚTE TAKÉ

Kdo je podle vás režisérem?
Pan Křetínský samozřejmě, to bylo dneska vidět, ne? To bylo evidentní a já to říkám celou dobu. Všechna moje slova, včetně toho, že by měl zfackovat ty blby, co to organizují, se potvrdila. Platí všechno, co jsem k tomu v minulosti řekl.

Na jeho vystoupení vás tedy nic nepřekvapilo?
Ne, nic. Akorát jsem se naučil nový právnický pojem nepřímost druhé kategorie. To jsem neznal.

Budete proti Křetínskému podnikat nějaké kroky?
Samozřejmě, ale nebudu je komentovat pro média. To dělá pan Křetínský. Běhá s taškama před novináři, které si pozval. To já nedělám.

Ukázal podle vás soud, v jakém stavu je český fotbal?
Soud vyhodnocoval důkazy. Celá kauza ztrapnila něco, co se už víc ztrapnit ani nedalo.

Když tohle říkáte: Máte chuť se ve fotbale dál pohybovat?
Po výpovědích dvou vysokých představitelů našeho fotbalu jsem začal pochybovat o vlastním duševním zdraví, že jsem do tohoto spolku vůbec vlezl.

Dagmar Damková (vlevo) se zdraví s šéfem Plzně Tomášem Paclíkem.

A zůstanete v něm tedy?
Samozřejmě, že zůstanu. Ne kvůli těmto pánům, ale kvůli plzeňským fanouškům a evropským pohárům, protože to je jediný fotbal, který mi v Plzni hrajeme.

Soudkyně říkala, že jí vystoupení některých osob pobavilo. Vás taky?
Mě to teda vůbec nepobavilo. Usmíval jsem se nad rétorickými výkony čelních představitelů českého fotbalu. Dál to nebudu komentovat.

Autor: