Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Senzace. Madagaskar hned na prvním mistrovství Afriky postoupil z 1. místa. Porazil i Nigérii

Sport

  22:00
káhira - Fotbalisté Madagaskaru ozdobili premiérový start na finálovém turnaji mistrovství Afriky výhrou nad Nigérií a zajistili si postup do vyřazovací fáze.
ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: Profimedia.cz

V závěrečném zápase ve skupině nečekaně porazili trojnásobné kontinentální šampiony 2:0 a v konečné tabulce je předstihli.

Bez porážky i bez obdrženého gólu prošel do osmifinále domácí Egypt. V posledním duelu skupiny porazili pořadatelé mistrovství Ugandu 2:0, pro niž i přes prohru turnaj nekončí. 

Egypťany poslal do vedení svou druhou trefou na šampionátu hvězdný útočník Liverpoolu Muhammad Salah, druhý gól přidal ještě do poločasu Ahmad Almuhammadí.

Nigérie měla už před posledním utkáním postup do osmifinále jistý, nyní ale půjde dál ze druhého místa. 

O jedno z největších překvapení dosavadního průběhu turnaje se góly postarali Lalaina Nomenjanahary, který v prvním poločase využil chyby obránce, a po přestávce Carolus Andriamatsinoro.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!