Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Senzace: třetiligová Kroměříž vyřadila Brno

Sport

  19:08
KROMĚŘÍŽ - Fotbalisté Kroměříže si jako první tým ze třetí ligy zahraje semifinále domácího poháru. Z Ondrášovka Cupu dnes senzačně vyřadil prvoligové Brno, které porazil i v odvetě a zůstává ve hře o trofej. Po brněnském vítězství 2:1 dnes Kroměříž na domácí půdě zvítězila 1:0 díky brance bosenského záložníka Hajdaroviče z 85. minuty.

Kroměříž - Brno foto: ČTK

Pátý tým MSFL se může těšit na semifinále, v němž narazí na lepšího z dvojice špičkových klubů Plzně a Mladé Boleslavi. Ligový lídr Plzeň se doma pokusí smazat manko 1:2 z úvodního čtvrtfinále, odveta začne dnes ve 20:00.

Brněnští hráči dnes sice v Kroměříži měli po většinu zápasu převahu, vážněji ale domácí branku neohrozili. Trenér Wagner zamíchal sestavou, z nedělního ligového duelu proti Liberci nastoupili pouze Simerský, Hamouz a Borek. Zbývající hráči v základním kádru z lavičky náhradníků měli kouči ukázat své kvality.

I když měl favorizovaný celek územní převahu, výkonnostní rozdíl mezi hráči nejvyšší soutěže a MSFL nebyl příliš patrný. Kroměříž se po vítězství v prvním duelu zatáhla do defenzivy, na hrotu útoku zůstal pouze Janča.

První šanci měl už v 5. minutě z trestného kopu Střeštík, jehož střela olízla břevno. O deset minut později se ocitl v šanci Borek, ale z hranice trestného území mířil jen do dobře postaveného brankáře Vogla. Po čtvrthodině se začínali domácí fotbalisté osmělovat k bleskovým protiútokům, které zaváněly nebezpečím. V 19. minutě unikl po pravém křídle domácí Hromek a trefil břevno.

Hra Zbrojovky působila hodně stereotypně, obránci si mezi sebou vyměnili míč a nakopli ho dopředu, většinou však nepřesně. Hosté vážněji zahrozili ještě po necelé půlhodině hry, kdy Folprecht našel hlavu Šamánka, akci ale rovněž zlikvidoval Vogl.

Ani vytrvalá územní převaha po změně stran Brnu nepřinesla střeleckou příležitost. Snaha prosadit se přehuštěným středem kroměřížské obrany končila na nepřesných přihrávkách. Stejným způsobem si vedli Brňané i při pokusech o křídelní hru, kdy centrované míče sbíral brankář Vogl nebo oba domácí stopeři.

V závěru zařadil kouč Wagner do hry zkušené opory Dostálka a Doška, ani tento tah ale matný projev Brňanů neoživil. Naopak v posledních deseti minutách začala Kroměříž častěji útočit a po rychlém brejku Hromka do otevřené obrany soupeře proměnil Hajdarovič pět minut před koncem své sólo ve vítězný gól.

Čtvrtfinále fotbalového poháru

Hanácká Slavia Kroměříž - FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 85. Hajdarovič.

Rozhodčí: Možíš - Kordula, Peřina. ŽK: Handl, Klabal, Stojaník, Šilinger - Pašek, Hamouz, Folprecht, Dostálek. Diváci: 2455. První utkání: 2:1, postoupila Kroměříž.

Kroměříž: Vogl - Stojaník, Šilinger, Klabal, Kovařík - Fiala (90. Havlík), Budín, Matoušek, Hromek, Handl (72. Hajdarovič) - Janča (83. Poturovič). Trenér: Lehkoživ.

Brno: Bureš - Pašek, Simerský, Pernica, Hamouz - Valenta (57. Přerovský), Borek (61. Dostálek), Folprecht, Střeštík (70. Došek) - Rabušic, Šamánek. Trenér: Wagner.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!