130 let
Zraněný fotbalista Jablonce

Zraněný fotbalista Jablonce | foto: Mafra - Bořivoj Černý

Senzace v domácím poháru: třetiligový Králův Dvůr vyřadil Jablonec, končí i Slovácko

Sport
  •   18:56aktualizováno  20:33
PRAHA - Fotbalisté Jablonce nestačili ve 3. kole MOL Cupu na Králův Dvůr. Na hřišti třetiligového soupeře je sice poslal do vedení Vojtěch Kubista, domácí ale v závěru první půle vyrovnali zásluhou Michala Hella. Do konce normální hrací doby ani v prodloužení se už nikdo neprosadil a „Cábelíci“ tak o nečekaném postupu rozhodli v penaltovém rozstřelu, který vyhráli 5:3.

Jablonec si tak nezopakuje finálovou účast z minulého ročníku, naopak Králův Dvůr potvrdil, že v poháru proti prvoligovým soupeřům zahrát umí. V předchozí sezoně vypadl se Spartou až po penaltách a nyní do třetího kola prošel po srpnovém vítězství 1:0 nad Teplicemi. Jedinou branku tehdy stejně jako dnes dal Hell.

Severočeši navíc prodloužili sérii bez vítězství na osm zápasů, naposledy vyhráli v srpnu ve druhém kole poháru 4:1 nad Jiskrou Domažlice. Králův Dvůr potvrdil dobrou formu z ČFL, kde vyhrál čtyři poslední zápasy a během této série inkasoval druhý celek tabulky jediný gól.

Králův Dvůr - Jablonec 1:1 (1:1), pen. 5:3

(3. kolo českého fotbalového poháru - MOL Cupu)

Branky: 44. Hell - 8. Kubista. Rozhodčí: Matějček.

Sestava Jablonce: Valeš - Nový (46. Tecl), Kubista, Hübschman, Hybš - Bazal, Pospíšil, Jiráček, Končal - Masopust, Wágner. Trenér: Frťala.

Slovácko se ujalo vedení už v osmé minutě zásluhou Havlíka, hosté ale díky Žídkovi s Jurečkou skóre otočili. Do prodloužení poslal duel gólem tři minuty před koncem druhé půle Ťok. V nastavení se jako první prosadil domácí Hlúpik, ale Opavě zajistili postup Jursa s Schaffartzikem, který proměnil ve 104. minutě penaltu.

S pohárem se tak zatím rozloučily čtyři prvoligové celky. Jablonec se Slováckem navázaly na Teplice a Příbram, které skončily už ve druhém kole.

Slovácko - Opava 3:4 po prodl. (1:0, 2:2)

(3. kolo českého fotbalového poháru - MOL Cupu)

Branky: 28. Havlík, 87. Ťok, 92. Hlúpik - 58. Žídek, 76. Jurečka, 102. Jursa, 104. Schaffartzik z pen. Rozhodčí: Julínek.

Sestava Slovácka: Heča - Chvátal, Hofmann (83. Ťok), Košút, Šimko - Daníček, Rada - Diviš (46. Hlúpik), Tetteh, Havlík - Koné (59. Zajíc). Trenér: Levý.

Autor: ČTK